Foto: FIVB
Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) savā kongresā, kas notika Kaljāri, Itālijā, ir apstiprinājusi vairākas būtiskas noteikumu izmaiņas kā klasiskajā, tā pludmales volejbolā, vēsta federācijas mājas lapa.

Kongress apstiprinājis Sporta pasākumu padomes priekšlikumu samazināt brīvo zonu laukumā malā no astoņiem uz 6,5 metriem, tādējādi pārvietojot skatītājus tuvāk spēļu laukumam. Laukuma sānos brīvā zona turpmāk būs minimāli 5 metri, galos - 6,5 metri,

Otra būtiskākā pārmaiņa ir atgriešanās pie iepriekšējiem noteikumiem par tīkla aizskaršanu - turpmāk pieskaršanās tīklam starp antenām tiks klasificēta kā pārkāpums, un tas attieksies arī uz pludmales volejbolu. Līdz šim pieskaršanās tīklam bija atļauta, ja tā neietekmē spēles norisi.

Tāpat par vienu tika samazināts tehnisko un/vai treneru pieprasīto pārtraukumu skaits atsevišķās FIVB, pasaules vai oficiālā līmeņa pieaugušo sacensībās.

FIVB kongress apstiprināja arī pludmales volejbola "World Tour" finālturnīra balvu fonda apmēru - labākās astoņas sieviešu un vīriešu komandas sezonas noslēgumā cīnīsies par vienu miljonu dolāru - pa 500 tūkstošiem katram dzimumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!