Foto: AFP/Scanpix

Pagājušā gada Latvijas sporta uzlecošā zvaigzne Aļona Ostapenko jaunākajā WTA vienspēļu tenisa rangā, kas publicēts pirmdien, kārtējo reizi labojusi karjeras rekordu un tagad ieņem 270.vietu.

Pašlaik 17 gadus vecā Ostapenko rangā pakāpusies par vienu pozīciju, karjeras rekordu labojot trešo nedēļu pēc kārtas.

Pagājušā gada Vimbldonas čempionāta junioru turnīra uzvarētāja Ostapenko kopš pērnā septembra vidus savu rekordu WTA rangā labojusi jau 11 reizes.

Joprojām četras pozīcijas augstāk rangā atrodas Latvijas šī brīža vadošā tenisiste Diāna Marcinkēviča, kura pakāpusies par vienu pozīciju uz 266.vietu. Abas sportistes rangā joprojām šķir tikai divi punkti.

Marcinkēvičas karjeras rekords WTA vienspēļu rangā ir 196.vieta, kas tika sasniegta pagājušā gada aprīlī.

Savukārt Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe rangā pakāpusies par trim vietām uz 906.pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords, bet 1111.vietā atrodas Anastasija Homutova, kas arī ir viņas rekords.

Ranga pirmajā desmitniekā gada ieskaņā notikušas vairākas izmaiņas.

Pirmo vietu jau ilgstoši ieņem amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē, bet otrā ir Marija Šarapova no Krievijas. Trešo vietu ieņem rumāniete Simona Halepa, kura apsteidz Petru Kvitovu no Čehijas, bet piektā tagad ir poliete Agņeška Radvaņska, kura pakāpusies par vienu vietu.

Par vienu pozīciju uz sesto pakāpusies Eižēnija Bušāra no Kanādas, bet septītā tagad ir divas vietas zaudējusī Ana Ivanoviča no Serbijas. Astotā joprojām ir dāniete Karolīne Vozņacki, bet devīto vietu saglabājusi Angelika Kerbere no Vācijas. Pirmo desmitnieku tagad noslēdz krieviete Jekaterina Makarova, no tā izstumjot Dominiku Cibuļkovu no Slovākijas.

Dubultspēļu rangā Marcinkēviča pakāpusies par divām vietām uz 176.pozīciju, bet Līga Dekmeijere pēc kāpuma par vienu vietu tagad atrodama 324.pozīcijā. Savukārt Ostapenko rangā atguvusi divas vietas un ieņem 424.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!