Foto: DELFI
Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča pirmdien pārvarēja Beļģijas pilsētā Festendē notiekošā ITF 25 000 sērijas vienspēļu turnīra pirmo kārtu, gūstot pirmo panākumu pamatsacensībās šogad.

WTA ranga 359. vietas īpašniece Marcinkēviča pirmajā kārtā pārliecinoši ar 6-2, 6-4 apspēlēja indieti Ankitu Rainu, kura bija izlikta ar piekto numuru, bet WTA rangā atrodas 233.pozīcijā.

Otrajā setā Marcinkēviča no vadības 1-3 zaudēja trijos geimos pēc kārtas, tomēr turpinājumā atguvās un noveda dueli līdz panākumam.

Ja Raina cieta savu piekto zaudējumu pēc kārtas, Marcinkēviča guva pirmo sezonas uzvaru ITF turnīru pamatsacensībās. Kā zināms, gada sākumā Marcinkēviča atlaba pēc operācijas, kortā atgriežoties maija beigās. Turpinājumā viņa zaudēja četros vienspēļu mačos pēc kārtas, bet jūlija beigās guva divas uzvaras Polijas pilsētā Sobotā notikušā ITF 75 000 sērijas turnīra vienspēļu kvalifikācijas mačos.

Pirmās kārtas pārvarēšana Marcinkēvičai devusi piecus WTA ranga punktus.

Marcinkēviča duetā ar polieti Justinu Jegolku piedalīsies arī dubultspēļu pamatturnīrā, kurā viņas turklāt izliktas ar otro numuru, kas pirmo kārtu devis brīvu.

Savukārt Spānijā notiekošā Grankanārijas ITF 10 000 sērijas dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā uzvaru izcīnījis Latvijas tenisistes Anastasijas Homutovas un serbietes Andželas Novčičas duets.

"Wild-card" saņēmušās Homutova/Novčiča ar 2-6, 6-1, 10:5 pieveica itālietes Jasmīnu Ladurneru un Mariannu Natalī, kuras arī saņēmušas speciālo rīkotāju ielūgumu.

Otrās kārtas jeb ceturtdaļfināla sasniegšana Latvijas pārstāvei devusi divus WTA dubultspēļu ranga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!