Foto: AFP/Scanpix

Itālijas tenisisti Daniēle Bračiāli un Potito Starače saņēmuši mūža diskvalifikācijas saistībā ar spēļu rezultātu ietekmēšanu.

Tāpat 37 gadus vecajam Bračiāli piespriesta 40 000 eiro soda nauda, bet 34 gadus vecais Starače sodīts ar 20 000 eiro.

Pirms tam februārī abi sportisti bija saņēmuši pagaidu diskvalifikācijas uz 40 dienām, bet vēlāk Starače atgriezās laukumā un vēl pagājušajā mēnesī piedalījās divos "Challenger" sērijas turnīros.

Abi sportisti arī agrāk bija izcietuši īstermiņa diskvalifikācijas, kas saistītas ar 2008. gada totalizatoru skandālu -Starače nedrīkstēja spēlēt sešas nedēļas, bet Bračiāli bija liegts piedalīties mačos trīs mēnešus.

Starače tiek turēts aizdomās par likmju izdarīšanu uz 2011. gada Kasablankas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālu, kurā viņš ar rezultātu 1-6, 2-6 zaudēja spānim Pavlo Anduharam. Vairākas likmes tika izdarītas uz spāņa ātru uzvaru un Staračes dažiem uzvarētiem geimiem, neskatoties uz to, ka pirms tam itālis savu pretinieku savstarpējās cīņās bija pieveicis piecās spēlēs pēc kārtas. Izmeklētājiem bija pierādījumi ar īsziņām un interneta sarakstēm, kuras varētu norādīt uz iespējamo mača sarunāšanu.

Savukārt Bračiāli 2007. gadā Ņūportas turnīrā ar 2-6,1-6 tīši zaudējis amerikānim Skovilam Dženkinsam. Šo spēli itālis un kāds grāmatvedis sarunāja ar "Skype" palīdzību. Savu vainu tenisists pērn novembrī daļēji atzina.

Vienspēlēs karjeras laikā Bračiāli izcīnīja vienu ATP raudzes titulu, bet dubultspēlēs triumfējis piecos turnīros. Tikmēr Starače vienspēlēs savas karjeras laikā pie tituliem netika, bet dubultspēlēs ieguva sešas trofejas.

Tāpat šogad saistībā ar spēļu rezultātu sarunāšanu diskvalifikācijas saņēma vēl viens Itālijas tenisists Valters Trusendi un francūzis Elī Rusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!