Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā ir zaudējis uzreiz 22 pozīcijas un pametis TOP100, kurā atradās kopš 2013. gada februāra, savukārt Jeļena Ostapenko WTA rangā ir saglabājusi 80. pozīciju.

Jaunākajā ATP rangā Gulbis ieņem 117. vietu.

Ievērojams kritums rangā arī pārējiem Latvijas tenisistiem - Mārtiņš Podžus pazaudējis 55. vietas un noslīdējis uz 524. pozīciju, bet 16 vietu kritums ir otram brālim, Jānim Podžus, uz 853. pozīciju. Par divām vietām pakāpies Miķelis Lībietis (860. pozīcija), bet Mikus Losbergs noslīdējis piecas vietas zemāk uz 1759. pozīciju.

Ranga galvgalī bez izmaiņām, ja neskaita francūža Žo-Vilfrīda Tsongas pakāpšanos uz 10. vietu un Dienvidāfrikas Republikas tenisista Kevina Andersona izkrišanu no TOP 10. Ranga līdera godā joprojām serbs Novāks Džokovičs, otro pozīciju saglabā skots Endijs Marejs, trešais - šveicietis Rodžers Federers.

Sieviešu profesionālā tenisa WTA rangā Latvijas vadošās tenisistes godu saglabā Jeļena Ostapenko, kura arī šonedēļ atrodas 80. pozīcijā. Arī Anastasija Sevastova rangā palikusi 134. pozīcijā, kurā bija arī aizvadītajā nedēļā.

Diāna Marcinkēviča zaudējusi 14 pozīcijas un atrodas 354. vietā, bet Laura Gulbe pakāpusies par vienu pozīciju uz 1066. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!