Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pēc iedzīvošanās nelielā savainojumā nu pamazām atgriežas savā optimālajā sportiskajā formā, pirms turnīra Sanktpēterburgā atklāja pats sportists.

Gulbis sarunā ar portālu "Championat.com" sacīja, ka turnīros ASV viņš iedzīvojies nelielā savainojumā, kas liedzis demonstrēt savu labāko spēli, lai gan sacensībām viņš bijis labi sagatavots.

"Iepriekšējā gada beigās man bija nopietnas problēmas ar plecu. Trīs ārsti ieteica man veikt operāciju, taču es lēmu citādi un sadziedēju savainojumu. Atveseļošanās process bija diezgan ilgs - pagāji seši mēneši, līdz sāpes plecā pazuda. Šogad normāli esmu nospēlējis tikai turnīrā Monreālā, jo tās bija pirmās sacensības, kur izdevās uzvarēt vairāk nekā trīs mačus pēc kārtas. Arī turnīriem ASV biju labi sagatavots, taču tur man iztraucēja neliels savainojums. Tagad lēnām atgriežos optimālajā sportiskajā formā," uzsvēra latvietis, kurš ATP rangā atrodams 68.pozīcijā.

Šonedēļ Gulbis piedalīsies Sanktpēterburgas "ATP World Tour 250" turnīrā, kur pamatsacensību pirmajā kārtā cīnīsies ar kiprieti Markosu Bagdati, kurš jaunākajā rangā saglabājis 52.vietu.

"Vaicāju rīkotājiem, lai manu pirmo spēli Sanktpēterburgas turnīrā pārceļ uz otrdienu, lai man būtu nedaudz vairāk laika veseļoties. Tikai sestdien sāku trenēties ar pilnu jaudu. Tagad man katra diena ir svarīga. Ceru, ka pirmajā spēlē izcīnīšu uzvaru un tad man būs vēl viena diena, lai veseļotos no traumas," izteicās Gulbis.

Pērn turnīrs Sanktpēterburgā nenotika, līdz ar to latvietim šogad būs jāaizstāv vēl pirms diviem gadiem izcīnītais čempiona gods.

"Biju ļoti priecīgs, kad uzzināju par Sanktpēterburgas turnīra atgriešanos ATP tūres kalendārā, jo jau pērn cerēju šeit aizstāvēt savu pirms diviem gadiem iegūto titulu. Man tiešām patīk jaunā arēna un treniņlaukumi, turklāt jau iepriekš esmu teicis, ka Sanktpēterburga ir viena no manām iecienītākajām pilsētām. Pagaidām vēl neesmu spēlējis centrālajā laukumā, bet izskatās, ka šogad tas ir labāks. Cik saprotu, jaunā arēna ir tuvāk pilsētas centram. Pārmaiņas vienmēr nāk par labu," pauda Gulbis.

Kā zināms, Gulbim šis gads ir ļoti neveiksmīgs - ieskaitot kvalifikācijas sacensības un "Challenger" turnīrus, viņš aizvadījis 31 cīņu, kā laikā gūtas tikai desmit uzvaras. Nesen Gulbis aizvadīja līdzšinējās sezonas sekmīgāko turnīru, aizkļūstot līdz Monreālas "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfinālam, bet pēc tā atkal cietis trīs zaudējumus pēc kārtas.

Septembra sākumā latvietis piedalījās ASV atklātajā čempionātā, tiesa jau pirmajā kārtā viņš, cīnoties pret britu tenisistu Aljažu Bedenu, trešajā setā pie rezultāta 6-3, 4-6, 0-3 cīņu neturpināja.

Tāpat arī Bagdatis ASV atklātā čempionāta pirmās kārtas mačā no cīņas izstājās. Kiprietis ceturtajā setā pie rezultāta 7-6 (7:2), 3-6, 2-6, 1-3 cīņu neturpināja un nākamajā kārtā iekļuva beļģis Stīvs Darsī.

Bagdatis, ieskaitot kvalifikācijas sacensības un "Challenger" turnīrus, šosezon aizvadījis 47 mačus, izcīnot 28 uzvaras. Šogad augstākais sasniegums kiprietim ir augusta sākumā sasniegtais Atlantas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra fināls, kurā viņš ar 3-6, 3-6 piekāpās amerikānim Džonam Isneram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!