Foto: AP/Scanpix

Latvijas jaunā tenisiste Jeļena Ostapenko pēc teicami aizvadītā Kvebekas WTA turnīra, kurā aizkļuva līdz finālam, pirmdien publicētajā WTA pasaules ranga jaunākajā sarakstā pirmo reizi karjerā iekļuvusi labāko simtniekā.

Ostapenko jaunākajā sarakstā pakāpusies pa 24 vietām un ieņem 77. pozīciju. Ostapenko ir trešā jaunākā TOP 100 tenisiste šobrīd, bet labāko simtniekā atrodas tikai četras tenisistes, kuras dzimušas 1997. gadā, kā Latvijas tenisiste.

Vēl sieviešu rangā Anastasija Sevastova, kura tikai šogad atsāka profesionālās tenisistes karjeru, par četrām vietām pietuvojusies TOP 100 un ieņem 132. vietu, 320. vietā atrodas Diāna Marcinkēviča, bet Laurai Gulbei ir 1061. pozīcija.

WTA ranga labāko sešiniekā izmaiņas nav notikušas. Līdere joprojām ir Serēna Viljamsa, kurai seko Simona Halepa, Marija Šarapova, Petra Kvitova, Lūcija Safarova un Karolīne Vozņacki.

Tikmēr ATP vīriešu tenisa ranga jaunākajā sarakstā Ernests Gulbis pakāpies uz 68. vietu, Mārtiņš Podžus ieņem 456. vietu, Jānis Podžus – 831. vietu, Miķelis Lībietis – 856. vietu, bet Mikus Losbergs – 1735. vietu.

Līdzīgi kā sieviešu tenisā, arī ATP pasaules ranga labāko sešiniekā izmaiņas nav notikušas. Pirmais ir Novāks Džokovičs, otrais – Rodžers Federers, trešais Endijs Marejs, ceturtais – Stens Vavrinka, piektais – Tomašs Berdihs, bet labāko sešinieku noslēdz Kei Nišikori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!