Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kurš šogad turnīru pamatsacensībās guvis vien divas uzvaras, turpina kāpt ATP pasaules rangā un jaunākajā sarakstā ieņem 71. vietu.

Gulbim ļoti nesekmīgs bija 2015. gada sākums, kad viņš savu otro uzvaru pamatsacensībās guva tikai maija vidū neilgi pirms "French Open". Tāpēc Gulbim šī gada sākumā nav jāaizstāv punkti un katra uzvara vai kāda turnīra kvalifikācijas sekmīga pārvarēšana ļaus viņam nedaudz uzlabot pozīciju pasaules rangā.

Šajā nedēļā Gulbis turnīros nepiedalās.

Vēl ATP pasaules rangā no Latvijas tenisistiem 113 vietu kāpumu piedzīvojis Miķelis Lībietis, kurš tagad ieņem 573. vietu. Lībietim tas ir karjeras rekords un līdz ar to viņš apsteidzis Mārtiņu Podžu (617. vieta), kļūstot par Latvijas otro raketi. ATP rangā vēl no Latvijas sportistiem Jānis Podžus ieņem1116. vietu, Artūrs Lazdiņš – 1472., bet Mikus Losbergs – 1781. vietu.

ATP pasaules ranga labāko desmitniekā notikušas nelielas izmaiņas. Pirmās piecas vietas saglabā Novāks Džokovičs, Endijs Marejs, Rodžers Federers, Stens Vavrinka un Rafaels Nadals, uz sesto pakāpies Kei Nišikori, septītajā pozīcijā atrodas Tomašs Berdihs, bet uz astoto noslīdējis Davids Ferers. Labāko desmitnieku noslēdz divi francūži – Žo Vilfrīds Tsonga un Rišārs Gaskē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!