Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP vīriešu tenisa pasaules ranga sarakstā pakāpies par piecām pozīcijām, bet astoņu pozīciju kāpumu sieviešu rangā piedzīvojusi Anastasija Sevastova.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Gulbis Roterdamas ATP sērijas turnīrā pārvarēja kvalifikāciju, taču pirmajā kārtā piekāpās Gaelam Monfisam.

Gulbis ATP rangā pēc piecu pozīciju kāpuma ieņem 75. vietu. Šonedēļ latvietim paredzēta dalība Marseļas ATP turnīrā.

No citiem Latvijas tenisistiem Mārtiņš Podžus ierindojas 588. vietā, Miķelis Lībietis saglabājis 686. vietu, bet Jānis Podžus ir 1077. vietā. Vēl Artūrs Lazdiņš atrodas 1464. vietā, bet Mikus Losbergs – 1781. vietā.

Tikmēr WTA sieviešu tenisa rangā Jeļena Ostapenko zaudējusi vienu pozīciju un ierindojas 86. vietā, kamēr Anastasija Sevastova pēc astoņu vietu kāpuma atrodas 95. pozīcijā. Vēl Diāna Marcinkeviča rangā ierindojas 493. pozīcijā.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā Sevastova Taivānā notikušajā WTA sērijas turnīrā ceturtdaļfinālā piekāpās Venusai Viljamsai, bet Ostapenko Sanktpēterburgas turnīru noslēdza jau pirmajā kārtā. Tāpat abas tenisistes nedēļas nogalē nepārvarēja Dubaijas WTA turnīra kvalifikāciju.

ATP ranga līderpozīcijā joprojām ir Novāks Džokovičs, kuram seko Endijs Marejs, Rodžers Federers, Stens Vavrika un Rafaels Nadals. WTA rangā Serēna Viljamsa ir līdere, bet aiz viņas atrodas Angelika Kerbere, Simona Halepa, Agņeška Radvanska un Garbīne Muguruza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!