Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko Katovices "International" sērijas tenisa turnīra otrās kārtas mačā trešdien ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja Čehijas tenisisti Kristinu Plīškovu.

Līdz ar to Ostapenko trešo reizi karjerā sasniegusi WTA raudzes sacensību ceturtdaļfinālu.

Pirmajos trijos savas serves geimos Ostapenko kopā zaudēja tikai vienā izspēlē, bet pati reizi lauza pretinieces servi, iegūstot vadību. Ļoti smags bija septītais geims, kurā rezultāts "vienādi" bija septiņas reizes un Plīškova tika pie divām breikbumbām, tomēr Ostapenko noturēja savu servi un brīdi vēlāk noslēdza pirmo setu savā labā ar rezultātu 6-3.

Otrajā setā ļoti garš bija trešais geims, tomēr šoreiz Plīškovai izdevās izmantot ceturto no breikbumbām un lauzt Latvijas tenisistes servi. Jau nākamajā geimā Ostapenko atspēlējās, bet pēc tam sportistes ar breikiem apmainījās arī septītajā un astotajā geimā. Tomēr desmitajā geimā pie pretinieces serves Ostapenko uzvarēja visās izspēlēs, kas automātiski arī nozīmēja panākumu mačā.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Ostapenko devusi 60 WTA ranga punktus, bet cīņā par vietu pusfinālā viņa tiksies ar Šveices pārstāvi Viktoriju Golubiču vai Tīmeu Babošu no Ungārijas. Viņas savā starpā spēkosies vien ceturtdien.

Ostapenko WTA raudzes ceturtdaļfinālā spēlēs vien trešo reizi karjerā, turklāt abas iepriekšējās reizes vēlāk tikusi līdz turnīru finālam - februārī viņa aizkļuva līdz finālam prestižajās Dohas WTA "Premier" sērijas sacensībās, bet pērn rudenī to pašu paveica Kvebekas WTA "International" sērijas turnīrā, tomēr abos titula mačos tika piedzīvotas neveiksmes.

18 gadus vecā Latvijas tenisiste WTA rangā pašlaik atrodas 38.vietā, kas ir augstākā viņas līdzšinējā karjerā. Sportiste Katovicē izlikta ar trešo numuru un otrdien pirmajā kārtā ļoti pārliecinoši ar 6-1, 6-1 sagrāva par sevi gandrīz 14 gadus vecāko slovākieti Danielu Hantuhovu, revanšējoties viņai par zaudējumu abu savstarpējā spēlē sezonas sākumā.

Savukārt ranga 88.vietā esošā čehiete Plīškova pirmdien ar 6-2, 3-6, 6-4 uzvarēja britu tenisisti Heteri Vatsoni, kura WTA rangā ir 55.pozīcijā. Zīmīgi, ka viņa līdz šim savā karjerā tikai divos WTA raudzes turnīros spējusi gūt vairāk par vienu vienspēļu uzvaru, turklāt līdz šim nekad nav spēlējusi ceturtdaļfinālā, ko būtu devis panākums pār Ostapenko.

Līdz šim Ostapenko un Plīškova savā starpā nebija tikušās.

Plīškova, kurai karjeras rekords WTA rangā ir 86.vieta, aizvada samērā veiksmīgu sezonu, jo Austrālijas atklātajā čempionātā viņa aizkļuva līdz otrajai kārtai, bet Maiami "Premier" sērijas turnīrā marta nogalē tika līdz trešajai kārtai, abos turnīros pirms tam pārvarot arī kvalifikācijas barjeru, kurai pāri viņa tika arī Indianvelsas "Premier" turnīrā. Tāpat viņa šosezon izcīnīja uzvaru ITF 50 000 sērijas turnīrā Šveices pilsētā Kroiclingenā, tiekot pie sava devītā ITF sērijas turnīru uzvarētājas titula karjerā.

Tiesa, Kristina nav slavenākā no dvīņu masām Plīškovām, jo krietni ievērojamāki panākumi ir Karolīnai Plīškovai, kura pasaules rangā ieņem 18.pozīciju, līdzšinējās karjeras laikā uzvarot četros WTA turnīros, kā arī triumfējot Federāciju kausā Čehijas izlases sastāvā.

Jau ziņots, ka Ostapenko savu pirmās kārtas pretinieci uzzināja tikai pirmdien, bet līdz tam viņas sāncenses divas reizes nomainījās.

Sestdien notikušajā izlozē ar trešo numuru turnīrā izliktajai Ostapenko pretim ielozēja Baltkrievijas sportisti Aļaksandru Sasnoviču, kura pašlaik WTA rangā ieņem 100.vietu. Tomēr svētdien pleca savainojuma dēļ dalību no sacensībām atsauca poļu zvaigzne Agņeška Radvaņska, kura bija izlikta ar pirmo numuru, un, pārkārtojot izlozes zaru, tieši Ostapenko tika nolikta Radvaņskas vietā.

Latvijas tenisistes pretiniecei pirmajā kārtā līdz ar to vajadzēja būt slovākietei Magdalēnai Ribārikovai, kura šonedēļ pasaules rangā atrodama 73.pozīcijā. Tomēr viņa pirmdien kreisās plaukstas traumas dēļ dalību turnīrā atsauca, tāpēc vēlreiz nācās pārkārtot izlozes zaru un Ostapenko pretiniekos ieguva 32 gadus veco Hantuhovu, kura šobrīd rangā atrodas vien 183.vietā, bet Katovices turnīra pamatsacensībās iekļuva, pārvarot kvalifikāciju.

Kā vēstīts, šī ir tikai otrā reize 18 gadus vecās Ostapenko karjerā, kad WTA raudzes turnīrā viņa ir starp izliktajām spēlētājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!