Foto: Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Pēc lieliskās debijas Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posmā Saūda Arābijā britu pilots Olivers Bērmans vēlas jau nākamgad aizvadīt pilnu sezonu.

Pagājušajā nedēļas nogalē vien 18 gadus vecais Bērmans pie "Ferrari" stūres aizstāja Karlosu Sainsu, kuram bija apendicīts, bet paredzams, ka nākamajā posmā - 24. martā Austrālijā - spānis būs atpakaļ ierindā. Tomēr jaunais brits Saūda Arābijā pārsteidza. Piedaloties tikai vienā treniņsesijā, Bērmans sacensībās izcīnīja septīto vietu, apsteidzot pat septiņkārtējo pasaules čempionu Lūisu Hamiltonu.

Bērmans kļuva par jaunāko britu braucēju, kurš piedalījies F-1 sacensībās.

"Sajutu garšu no šīs brīnišķīgās pasaules. Zinu, kas man vēl pietrūkst, lai tur būtu," BBC citē Bērmana teikto. Vaicāts, vai viņš sevi redz F-1 jau nākamgad, pilots atbildēja apstiprinoši. "Es tā domāju. Braukt F-1 ir mans bērnības sapnis, ko vēlos realizēt. Man sevi ir jāpierāda F-2, lai es varētu tikt pie vietas F-1. Tas šogad ir mans galvenais mērķis."

"Man jāturpina strādāt un nedrīkstu lidināties mākoņus. Esmu tik labs, cik laba bijusi mana iepriekšējā sacīkste," uzsvēra pilots.

Bērmans bijis "Ferrari" akadēmijā jau kopš 2021. gada, bet nākamsezon šī koncerna F-1 komandas sastāvs jau ir skaidrs - Šarls Leklērs un Hamiltons, kurš pārnāks no "Mercedes". Ja arī brits nākamsezon būs gatavs startēt autosporta prestižākajā klasē, tad to viņš darīs komandā, ar ko "Ferrari" ir sadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!