Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Red Bull" komanda 2024. gada F-1 sezonu iesāka ar dubultuzvaru Bahreinas posmā, tomēr vienības vadītāja Kristiana Hornera skandāls joprojām nav atrisinājies. Tāpat pie karaliskā autosacīkšu seriāla garažām sākušas klīst valodas, ka trīskārtējais pasaules čempions Makss Verstapens varētu kļūt par Lūisa Hamiltona aizvietotāju "Mercedes" komandā.

Jau iepriekš vēstīts, ka "Red Bull" starpsezonu aizēnoja iekšējā izmeklēšana pret Horneru, jo viņš tika apsūdzēts par nepiedienīgu un kontrolējošu uzvedību pret kādu no komandas darbiniecēm. Pats Horners apsūdzības noraidīja, bet pāris dienas pirms sezonas pirmā posma "Red Bull" paziņoja, ka pēc izmeklēšanas veikšanas viņa rīcībā neesot saskatīts nekas neatbilstošs.

Tomēr mazāk nekā 24 stundas pēc paziņojuma par Hornera attaisnošanu anonīms sūtītājs no diviem dažādiem e-pastiem nosūtīja saiti uz "Google Drive" mapi, kurā bija 79 dažādi ekrānuzņēmumi, kuros redzama Hornera sarakste ar darbinieci, kura viņu apsūdzēja nepiedienīgā uzvedībā.

Attēli tika nosūtīti žurnālistiem, komandu priekšniekiem, Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA) un F-1 vadībai ar temata virsrakstu "Kristiana Hornera izmeklēšanas pierādījumi". E-pasta ievadā bija teikts: "Pēc "Red Bull" nesenās izmeklēšanas un paziņojumiem jums būs interesanti redzēt pievienotos materiālus." Pagaidām gan nav pierādīts šo attēlu autentiskums, bet pats Horners turpināja noliegt visas apsūdzības.

Autosporta vidē esošie cilvēki jau sasaistījuši Hornera skandālu un brīvo vietu "Mercedes" komandā 2025. gada sezonā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!