Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Red Bull" komandas pilots Makss Verstapens piektdien sezonas otrajā posmā Saūda Arābijā izcīnīja uzvaru kvalifikācijā, aiz sevis atstājot "Ferrari" pilotu Šarlu Leklēru un komandas biedru Serhio Peresu.

Arī šajā nedēļā kvalifikācija notiek piektdienā, bet sacensības risināsies sestdienā. Verstapens un Leklērs sezonas abos posmos izcīnīja iespēju sacensības sākt no pirmās rindas.

Jau vēstīts, ka šajā posmā nevar piedalīties otrs "Ferrari" pilots Karloss Sainss, kuram bija nepieciešama apendicīta operācija.

Pirmā kvalifikācija

Verstapens bija ātrākais jau pirmajā kvalifikācijā ar rezultātu1:28:171 minūtes, 0,079 sekundes lēnāks bija Lenss Strols no "Aston Martin", bet Leklērs ierindojās trešajā vietā (+0,147). Ļoti labi sevi kvalifikācijā pieteica Sainsa aizvietotājs Olivers Bērmens, kurš uzrādīja devīto ātrāko rezultātu. Ņemot vērā, ka 18 gadus vecais pilots F-1 mašīnā pavadījis mazāk nekā stundu, viņa sniegums vērtējams, kā ļoti labs.

Pirmajā kvalifikācijā izstājās Valteri Botass ("Kick Sauber"), "Alpine" piloti Estebans Okons un Pjērs Gaslī, kā arī Logans Sārdžents ("Williams"). Savukārt otrs "Kick Sauber" pilots Džou Gvanju neuzrādīja rezultātu. Viņš trešajā brīvo braucienu sesijā piedzīvoja avāriju, sagādājot mehāniķiem pamatīgu darbu. Divas minūtes pirms laika beigām ķīnietis izbrauca trasē, taču nepaspēja uzrādīt rezultātu.

Otrā kvalifikācija

"Haas" pilots Niko Hilkenbergs piedzīvoja tehniskas problēmas, un viņš bija spiests savu mašīnu apturēt trases malā. Uz brīdi tika parādīti sarkanie karogi. Pēc tam ātrākais atkal bija Verstapens (1:28:033), bet aiz viņa ierindojās Leklērs (+0,079) un "Aston Martin" pilots Fernando Alonso (+0,089).

Bērmens bija tuvu patīkamam pārsteigumam, taču viņu no labāko desmitnieka šķīra tikai 0,036 sekundes. Otrajā kvalifikācijā jaunais brits bija tikai 0,530 sekundes lēnāks par savu komandas biedru. Viņš ierindojās 11. pozīcijā, bet aiz viņa palika "Williams" pilots Alekss Albons, Kevins Magnusens ("Haas") un Daniels Rikjardo ("RB").

Trešā kvalifikācija

Verstapens turpināja savu dominanci, un viņš izšķirošajā kvalifikācijā ievērojami uzlaboja savu rezultātu – 1:27,472. Aiz viņa ierindojās Leklērs (+0,319) un Verstapena komandas biedrs Serhio Peress (+0,335). Tuvu aiz labāko trijnieka palika Alonso, kurš bija par 0,374 sekundēm lēnāks nekā "Red Bull" līderis.

"McLaren" pilots Oskars Piasti apsteidza savu komandas biedru Lendo Norisu, abiem ierindojoties piektajā un sestajā vietā, nākamajās divās vietās ierindojās "Mercedes" pilots Džordžs Rasels un Lūiss Hamiltons, bet labāko desmitnieku noslēdza Juki Cunoda ("RB") un Strolss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!