Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas valsts domē iesniegts likumprojekts, kurā ierosināts sportistiem aizliegt startēt vairāk kā divām olimpiskajās spēlēs pēc kārtas, vēsta domes mājas lapa.

Likumprojekta autori uzskata, ka sportisti, kas piedalās vairākās Olimpiādēs pēc kārtas, neļauj sevi parādīt jaunajiem talantiem. Kā piemērs tiek minēts daiļslidotājs Jevgeņijs Pļuščenko, kurš 2014.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos no sacensībām izstājās tieši pirms savas uzstāšanās.

"Būdami divkārtēji vai trīskārtēji olimpiskie čempioni, viņi turpina startēt olimpiskajās spēlēs, nedodot iespēju jaunajiem sportistiem parādīt sevi starptautiskajā arēnā. Šis likumprojekts piedāvā ieviest aizliegumu sportistiem startēt vairāk kā divās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Tas ļautu citiem, jauniem un ne mazāk talantīgiem sportistiem piedalīties tik augsta līmeņa starptautiskās sacensībās." raksta likumprojekta iniciatori.

"Jevgeņijs Pļuščenko, ieguvis tiesības piedalīties olimpiskajās spēlēs, no sacensībām izstājās minūti pirms savas uzstāšanās. Oficiālā versija - muguras trauma. Tajā pašā dienā viņš paziņoja par sporta karjeras beigām," piebilst likumprojekta autori.

Pats Pļuščenko ir sašutis par šo iniciatīvu, norādot, ka šis priekšlikums ir absurds un, ja to tomēr apspriedīs, tas jādara sporta ierēdņiem, ieskaitot Krievijas sporta ministru Vitāliju Mutko.

"Ja sportistam ir spēks, vēlēšanās un cīņasspars uzvarēt, kā viņam nav liegt uzstāties Olimpiādē?" sarunā ar aģentūru TASS saka četrkārtējais pasaules un septiņkārtējais Eiropas čempions Pļuščenko. "Un nav svarīgi, cik vecs ir šis sportists, vai viņš ir guvis traumu, vai jauns. Kā var liegt startēt olimpiskajās spēlēs sportistam, kurš uzrāda augstvērtīgus rezultātus nacionālajās un starptautiskajās sacensībās? Uzskatu, ka šādi likumprojekti ir neizskaidrojami un nevietā. Mums ir pietiekami daudz kvalificētu sporta ierēdņu, mums ir kompetents sporta ministrs. Uzskatu, ka šie jautājumi ir jārisina speciālistiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!