Foto: F64
Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha ir priecīga par izcīnīto Eiropas vicečempiones titulu, jo viņa sasniedza jaunu personīgo rekordu grūšanā, kā arī veiksmīgi izmēģināja savus spēkus citā svaru kategorijā, intervijā izdevumam "Ventas Balss" teica pati sportiste.

Jau vēstīts, ka Koha startēja svara kategorijā līdz 58 kilogramiem, bet iepriekš viņa startēja svara kategorijā līdz 53 kilogramiem. Aizvadītajās sacensībās Koha summā pacēla 213 kilogramus, raušanā tiekot galā ar 95, bet grūšanā 118 kilogramus smagiem stieņiem.

"Protams, esmu ļoti priecīga, jo startēju jaunā kategorijā, tā kā strādāt un trenēties nācās vēl cītīgāk. Ieguldīts tiešām liels darbs," laikrakstā "Ventas Balss" citēta Koha, kurai līdz zelta medaļai pietrūka tikai viens kilograms. "Šoreiz par to pat neesmu pārāk bēdīga. Man ir jauns rekords grūšanā, turklāt tas jau man ir diezgan labs rezultāts. Protams, raušana līdz galam nesanāca, bet tik un tā domāju, ka viss ir kārtībā. Par rezultātu esmu priecīga un treneris arī."

Pēc jaunās sistēmas vienādu rezultātu gadījumā noteicošais ir nevis personiskais svars, bet gan tas, kurš konkrētus kilogramus pacēlis ātrāk.

"No vienas puses jau žēl, jo man bija diezgan mazs svars un varēja būt kādas priekšrocības. Tomēr galvenais ir būt labāk gatavam, spēcīgam. Ja visu varēsi pacelt un būsi pārliecināts par sevi, tad viss arī būs labi," uzsvēra talantīgā sportiste.

Vienīgā, kura pārspēja Kohu bija Krievijas sportiste Natālija Hļestkina. "Ja krieviete nebūtu pacēlusi savu pēdējo gājienu, man būtu zelts. Tā kā viņa jau bija pacēlusi 117 kg, tad uz tiem man iet vairs nebija jēga un izvēlējāmies 118, lai, ja nu paveiktos, es arī varētu būt pirmā. Krieviete paņēma vēl par vienu kilogramu vairāk un to arī pacēla, tā kā es paliku otrā," skaidroja Koha.

Tāpat viņa atzina, ka šajā svara kategorijā konkurence tiešām ir liela, pie tam viņa nemaz nezināja lielu daļu dalībnieču. "Tā kā man bija jaunums, kā viņas startē, kā viņas darbojas. Uzzināju arī, ka krieviete, kura uzvarēja, agrāk startēja kategorijā līdz 63 kg, tā ka viņa atnākusi uz vieglāku svaru. Tā viņai var būt priekšrocība, jo skaidrs, ka viņa ir spēcīga un cēlusi augstākus rezultātus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!