Latvijas bobsleja izlase piektdien Kalgari trasē Kanādā sāks Pasaules kausa izcīņas sezonu, piedaloties pirmā posma sacensībās divnieku ekipāžām. Četrinieki pirmās sacīkstes aizvadīs sestdien.
Pasaules kausa sezonas sākumam Kalgari gatavojas deviņi Latvijas bobslejisti, viņu vidū abi piloti - pieredzējušākais Gatis Gūts un Jānis Miņins, kuram būs debija tik augsta līmeņa sacensībās.

Gūtam 2003./2004.gada sezonā uzdevums ir nostiprināties 5.-6.vietā pasaulē, un viņam tas droši vien vieglāk būs izdarāms četrinieku konkurencē, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Bobsleja federācijas ģenerālsekretārs Gunārs Peide. Ģimenes pieauguma dēļ Gūtam pirms sezonas pietrūka laika pilnvērtīgiem treniņiem, tādēļ ir būtiski, ka viņa četriniekā būs gandrīz visi Sanda Prūša bijušie stūmēji, norādīja Peide.

Latvijas bobsleja izlases iepriekšējais līderis Sandis Prūsis šosezon strādā par treneri Itālijas izlasē, taču oficiāli par sportista karjeras beigām viņš nav paziņojis, pieļaujot iespēju atgriezties. Peide gan apšaubīja, vai šāda atgriešanās būs reāli iespējama, ņemot vērā Prūša palikšanu bez formas uzturēšanai nepieciešamajiem treniņiem.

"Uzskatu, ka viņam būs ļoti grūti atgriezties tādā līmenī, lai viņam pašam būtu interesanti. Brīnumi jau nenotiek," teica Peide.

Otrais numurs Latvijas izlasē būs Miņins, kurš pēc panākumiem Eiropas kausa ieskaitē pirmo sezonu startēs Pasaules kausa izcīņas sacensībās. Miņina uzdevums ir tikt labāko 15 skaitā, jo tāds rezultāts ļaus cerēt, ka 2006.gadā Turīnas olimpiskajās spēlēs viņš varētu pretendēt uz vietu desmitniekā, sacīja Peide.

Paredzams, ka Miņina rīcībā būs bijušais Prūša stūmējs Jānis Ozols, bet pie Gūta ir devušies Mārcis Rullis, Intars Dīcmanis un Jānis Silarājs, stāstīja Peide.

Piektdien divnieku ekipāžu sacensību tiešraide ir paredzēta "Eurosport" televīzijā. Pirmais brauciens sāksies plkst.18., bet otrais brauciens - plkst.20 pēc Latvijas laika.

Pasaules kausa izcīņas kalendārs:

1.posms 17.-22. novembris Kalgari (Kanāda)

2.posms 25.-30. novembris Leikplesida (ASV)

3.posms 9.-14. decembris Vinterberga (Vācija)

4.posms 16.-21. decembris Altenberga (Vācija)

5.posms (arī Eiropas čempionāts) 12.-17. janvāris Laplaņa (Francija)

6.posms 20.-25. janvāris Sanktmorica (Šveice)

7.posms 27.janvāris-1. februāris Kortina d'Ampeco (Itālija)

8.posms 10.-15. februāris Īglsa (Austrija)

Pasaules čempionāts: 18.-29.februāris Kēnigzē (Vācija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!