Foto: Reuters/Scanpix
Skandalozais amerikāņu riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs nevēlas sadarboties ar ASV Antidopinga aģentūru (USADA), kas bijušo sportistu aicināja uz interviju, vēsta ārzemju mediji.

USADA vēlas atklāt visu iespējamo informāciju par dopingu riteņbraukšanā, un organizācija Ārmstrongu aicināja ierasties uz interviju. Tomēr sportists intervijai nepiekrita, jo runājot ar USADA viņš zaudētu iespēju, ka viņa mūža diskvalifikācija tiktu mīkstināta.

Sportista pārstāvis Tims Hermans paziņoja, ka Ārmstrongs ir gatavs sadarboties izmeklēšanā ar jebkuru citu izmeklēšanas iestādi. Ārmstrongs nevēlas interviju ar USADA, jo šī organizācija bijušā riteņbraucēja prāt nomelno atsevišķas personas.

Tikmēr USADA paziņojusi, ka turpinās iesākto darbu arī bez Ārmstronga palīdzības


Atgādinām, janvārī Ārmstrongs slavenās Opras Vinfrijas vadītajā sarunu šovā atzinās dopinga lietošanā, un cer, ka viņam mīkstinās piešķirto mūža diskvalifikāciju. Kā zināms, Ārmstrongam piemērota atpakaļejoša mūža diskvalifikācija no 1998.gada 1.augusta un anulēti visi sasniegtie rezultāti, kuru vidū ir uzvaras "Tour de France" velobraucienā laika posmā no 1999. līdz 2005.gadam. Tieši USADA bija tā, kas atklāja viņa iesaistīšanos dopinga lietošanā.

Dopinga skandāla ietvaros Ārmstrongam nav atņemta tikai 2000.gadā notikušajās Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnītā bronzas medaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!