Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka sestdien Mineapolisā Pasaules kausā distanču slēpošanā apstājas ceturtdaļfinālā brīvā stila sprinta sacensībās un ieņēma 29. vietu.

Kvalifikācijā Eiduka finišēja trīs minūtēs un 24,43 sekundēs, kas bija 23. labākais rezultāts no 61 sportistes un ļāva iekļūt starp 30 finālistēm. Kvalifikācijas uzvarētājai zviedrietei Jonnai Sundlingai latviete zaudēja 14,26 sekundes.

Izslēgšanas kārtā Eiduka ceturtdaļfinālā finišēja pēdējā sestā, no pirmajām divām slēpotājām, kas iekļuva pusfinālā, atpaliekot par 2,07 sekundēm.

Sundlinga bija nepārspēta visās fāzēs, tajā skaitā arī finālā, kurā finišēja trīs minūtēs un 6,40 sekundēs, par 0,95 sekundēm pārspējot savu tautieti Linnu Svānu un par 2,68 sekundēm - norvēģieti Kristīnu Stavosu Skistadu. Mājinieku favorīte Džesija Diginsa finišēja ceturtā un labāko trijniekam zaudēja vairāk nekā divas sekundes.

Kopvērtējumā Diginsa ar 2200 punktiem saglabā vadību, bet vicelīderei Svānai ir par 252 punktiem mazāk. Eiduka ar 774 punktiem atrodas 17.vietā.

Arī vīriešiem izslēgšanas cīņās ātrākais bija kvalifikācijas uzvarētājs, norvēģim Juhannesam Klēbo finālā finišējot divās minūtēs un 54,24 sekundēs. Itālis Federiko Pelegrīno zaudēja 0,27 sekundes, bet norvēģis Hovars Sulass Taugbuls bija vēl 0,94 sekundes lēnāks.

Vīriešiem kopvērtējumā pirmās četras vietas aizņem norvēģi. Līderis ar 1978 punktiem ir Haralls Estbergs Āmunnsens, kurš sestdien ieņēma 13.vietu, 316 punkti mazāk ir 32.pozīcijā palikušajam Ērikam Valnesam, bet vēl par četriem punktiem mazāk iekrājis Klēbo.

Svētdien plkst.20.45 būs desmit kilometru brīvā stila slēpojums ar atsevišķu startu.

Gada sākumā Eiduka Itālijā "Tour de Ski" seriāla pēdējā posmā izcīnīja piekto vietu, atkārtojot augstvērtīgāko rezultātu Latvijas slēpošanas vēsturē, bet kopvērtējumā latviete bija astotā, sasniedzot jaunu rekordu.

Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti (Somija), Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!