Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šosezon nespēlē tik slikti, lai atrastos kopvērtējuma lejasgalā, pārliecināts ir divkārtējās līgas čempionvienības Kazaņas "Ak Bars" uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Pirmajā mačā pēc starptautiskā pārtraukuma trešdien Rīgas "Dinamo" savā laukumā uzņems tieši "Ak Bars". Šī Rīgas "Dinamo" komandai būs pirmā spēle Arta Ābola vadībā, kurš stājies pirms nedēļas atlaistā galvenā trenera Pekas Rautakallio vietā.

"Esmu ļoti priecīgs. Sen neesmu spēlējis "Arēnā Rīga". Gatavojamies, protams, nopietni, bet šobrīd KHL čempionāts ir pilnīgi traks. Traks tādā ziņā, ka visi var uzvarēt visus," "Dinamo" oficiālajā mājaslapā internetā citēts Dārziņš. "Kaut vai paskatoties uz Rīgu - nu nespēlē taču viņi tik slikti, lai būtu tādā pozīcijā, kādā ierindojas šobrīd."

"Skaidrs ir tas, ka būs ļoti interesanti. "Dinamo" trenerim Ābolam būs debija, pārtraukums noteikti ir devis laiku komandām saņemties, varbūt pat atpūsties vienam no otra, džeki uzspēlēja ar izlasi, kas vienmēr dod pozitīvas emocijas," Dārziņš gaidāmo maču prognozēja interesantu. "Tagad varēs ar svaigu galvu doties cīņā. Un, kā jau teicu, - arī šis neprognozējamais spēles iznākums. Sanāk vairāki faktori, kas gaidāmo spēli padarīs aizraujošu."

Pats Dārziņš rokas traumas dēļ oficiālās spēlēs nav piedalījies kopš septembra vidus, tomēr svētdien viņš atgriezās laukumā, piedaloties "Ak Bars" pārbaudes spēlē. Pagaidām latvietis nevēlējās vērtēt Kazaņas komandas sniegumu.

"Vērtējumus, manuprāt, varēsim teikt pavasarī - pēc sezonas. Tagad mums ir mērķi, kas jāsasniedz, un tie, protams, ir augstākie," izteicās uzbrucējs. "Mēs tagad varētu būt kaut pirmajā vietā turnīra tabulā, bet tas vēl nenozīmē, ka esam sasnieguši to, ko esam iecerējuši. Arī nākamā spēle būs ļoti svarīga, Rīgai punktus vajag kā ēst - skaidrs, ka viņi sitīsies līdz pēdējam."

Dārziņš nenoliedz, ka spēlē pret Rīgas "Dinamo" sagaida Kazaņas uzvaru, bet ir priecīgs, ka atkal varēs izbaudīt "Arēnas Rīga" atmosfēru.

"Nebūšu liekulis un teikšu, kā ir, - es ceru uz savas komandas uzvaru. Bet, protams, šī atgriešanās "Arēnā Rīga" būs emocionāla," atzina Dārziņš. "Mājās spēlēt vienmēr ir patīkami, lai, arī esi pretējā frontē, bet atmosfēra "Arēnā" ir lieliska. Pēc "Arēnā" nospēlētas spēles jau nākamajā dienā pietrūkst šīs gaisotnes."

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 23 punktiem 24 spēlēs ieņem priekšpēdējo, 13.vietu. No izslēgšanas spēļu sezonas to šķir septiņi punkti.

Savukārt "Ak Bars" ar 43 punktiem 23 cīņās pašlaik atrodas Austrumu konferences ceturtajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!