Foto: LETA

Ar pussezonas laikā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubā Rīgas "Dinamo" nodemonstrēto sniegumu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš neesot apmierināts, hokejists atzina īsi pirms došanās uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Otavas "Senators".

Kā zināms, "Dinamo" svētdien savā laukumā ar 1:4 zaudēja Ukrainas vienībai Doņeckas "Donbass", ko pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

Tā kā šajā dienā tika panākta principiāla vienošanās par NHL lokauta beigām, šis Daugaviņam bija pēdējais mačs "Dinamo" rindās, jo drīzumā viņš atgriezīsies "Senators" vienības rīcībā.

Lūgts izvērtēt pavadīto laiku "Dinamo" komandā, uzbrucējs bija paškritisks.

"Sevis parādīto sniegumu vērtēju kā diezgan sliktu. Neesmu apmierināts ar savu parādīto spēli, bet tas varētu būt izskaidrojams ar pārlieku lielo vēlmi visu izdarīt pēc iespējas labāk. Gribasspēks bija lielāks par varēšanu," sacīja Daugaviņš.

"Bija spēles, kurās pārcentos. Mēģināju vienatnē glābt pasauli, bet sanāca cirks uz ledus," sacīja uzbrucējs. "Ir ļoti grūti no malas noskatīties, kad komandas biedriem spēle nevedas un pašam zudusi pārliecība par saviem spēkiem. Pašā sezonas sākumā mani mēģināja iespēlēt maiņās, kurās nevarēju iejusties, un tur arī tā pārliecība par saviem spēkiem pazuda. Tomēr tajā varu vainot vienīgi sevi."

Lai gan Daugaviņš neesot varējis parādīt visu savu uzbrukuma potenciālu, viņš centies komandai palīdzēt, darot melno darbu aizsardzībā.

"Daudz spēlēju mazākumā un bloķēju metienus, taču arī sniegums mazākumā kopumā visai "Dinamo" komandai bija diezgan slikts. Daudz vārtu tika ielaists, arī man esot laukumā," par spēli nevienādos sastāvos izteicās hokejists.

Daugaviņš jau tuvākajā laikā sazināšoties ar savu aģentu, kurš sniegšot tālākas instrukcijas par ierašanos Otavā un NHL sezonas sākšanu.

Vaicāts par fiziskā spēka rezervēm NHL sezonai, uzbrucējs atzina, ka šī nav pirmā reize, kad viņam sezonas laikā jāaizvada tik daudz spēļu.

"Tas nav nekas jauns. Esmu spēlējis arī 120 spēles sezonā. Galvenais - pareizi atpūsties pēc mačiem. Laicīgi jāiet gulēt, jālieto pareizs uzturs," par gaidāmo spēļu režīmu pastāstīja Daugaviņš.

"Manis sev izvirzītie mērķi vienmēr ir visaugstākie. Labprāt nostiprinātos Otavas komandas trešajā vai pat otrajā maiņā, taču saprotu reālo situāciju - būšu ceturtās maiņas spēlētājs, kam uzticēs neitralizēt pretinieku līderus mazākumā," par savu lomu NHL klubā "Senators" sacīja sportists.

"NHL lomas ir sadalītas, katrs spēlētājs zina savu uzdevumu un to pilda. Neviens necenšas darīt to, ko no viņa neprasa. Spēlēšu no visas sirds, lai izietu laukumā katrā mačā un nopelnītu jaunu līgumu nākamajai sezonai," sacīja Daugaviņš.

Tāpat Latvijas izlases uzbrucējs pauda savu viedokli par to, kas atlikušajās 11 spēlēs jāuzlabo "Dinamo" vienībai, lai iekļūtu izslēgšanas cīņās.

"Noteikti jāuzlabo pārliecība par saviem spēkiem un jākļūst saliedētākiem uz ledus. Situācija turnīra tabulā pašlaik nav tik bezcerīga - atliek uzvarēt četras spēles pēc kārtas un komanda būs "play-off" zonā. Tomēr galvenais ir koncentrēties uz katru nākamo spēli un iet soli pa solim," sacīja malējais uzbrucējs.

Daugaviņš "Dinamo" rindās aizvadīja 35 spēles, kurā guva piecus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 42 punktiem 41 spēlē ieņem 12.vietu Rietumu konferencē. 11 spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 13 punktiem. Savukārt "Donbass" ar 55 punktiem ieņem astoto vietu Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!