Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols pirms jaunās sezonas intervijā laikrakstam "Diena" atklāja, ka sagatavošanās posms bijis smagāks un šosezon spēlēs no spēlētājiem tiks prasīta augsta disciplīna.

KHL jaunā sezona sāksies 4.septembrī, bet Rīgas "Dinamo" pirmo spēli aizvadīs 5.septembrī, "Arēnā Rīga" uzņemot Minskas "Dinamo".

"Lielāks darba apjoms ir veikts fiziskajā sagatavotībā. Iesākumā astoņas dienas komanda vispār netrenējās uz ledus. Valmierā izdarījām vairāk, jo spēlētājiem, kuri būs iesaukti izlasē, citas iespējas to darīt vienkārši nebūs. Turklāt šī ir olimpiskā sezona. Pieļauju, ka abos pārtraukumos izlases treneri gribēs sapulcināt vienkopus iespējami labāko sastāvu. Citas KHL komandas tajā laikā trenēsies, bet mūsējiem vajadzēs spēlēt," uz paveikto atskatās Ābols. "No mana redzesloka ir strādāts pareizajā virzienā, bet tas ir tāds filozofisks un precīzi neatbildāms jautājums – gatavība sezonai. Redzi, pirms gada, gatavojoties sezonai, mēs visus uzvarējām, izcīnījām Latvijas Dzelzceļa kausu, bet kurš varēja iedomāties, ka tā iesāksies KHL čempionāts. It kā jau komanda spēlēja labi, bet nevarēja uzvarēt."

Ābols uzsvēra, ka. salīdzinot ar Maskavas "Dinamo", rīdzinieki nevar atļauties piecas-sešas līdzvērtīgas maiņas un tas iespaido sniegumu. " Ja viņiem no sastāva izkrīt viens, divi vai vairāki spēlētāji, viņi tos aizvieto ar līdzvērtīgiem. Mēs tā nevaram darīt. Ja "salūzīs" tie, uz kuriem mēs ceram, tad nebūs kam spēlēt."

Treneris atklāja, ka viņam nav izteiktu līderu, uz kuru labu sniegumu cerēs spēlēs. Ābola skatījumā visi 20 spēlētāji, kuri gatavosies spēlei, būs svarīgs.

"Strikti nebūs nodalīti pienākumi, lai gan saprotams, ka no divām maiņām, kuras spēlēs skaitliskajā vairākumā, arī gaidīsim vārtu guvumus. Mums ir četras maiņas, un nosacīti jebkurai ir jārūpējas par rezultātu. Jāņem gan vērā objektīvi, kāds ir ceturtais virknējums, kurā spēlē jaunais Artūrs Kuzmenkovs. Gaidīt mēs varam, bet prasīt, kāpēc tu neiemeti, pagaidām laikam gan vēl ne. Trešajā maiņā jau sesto gadu KHL spēlē Andris Džeriņš un Gints Meija. Tas laikam arī nebūtu normāli, ja viņi izietu laukumā un tikai atslidotu savas maiņas," norāda Ābols.

Rīgas "Dinamo" komandas spēles stils varētu būt pārdomāts hokejs, bilda Ābols. "Es tagad neieslīgšu detaļās, bet hokejam ir jābūt sabalansētam. Tas nav ne aizsardzības un ne uzbrūkošs hokejs. Esam izrunājuši, kā jārīkojas un kā to prasa katra konkrētā situācija. Vispirms ir galva, rokas un tikai pēc tam kājas, nevis apgriezta secība – kājas, rokas, galva."

Ābols sacīja, ka, noslēdzot līgumu, kluba vadība mērķus nav izvirzījusi, taču noprotams, ka tas ir iekļūšana Gagarina kausa izcīņā. "Mums jāsaprot, ka visas spēles nebūs iespējams nospēlēt vienlīdz labā līmenī. Pilnīgi noteikti prasīsim disciplīnu katrā spēlē. Mūsu prioritāte būs aizsardzība."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!