Foto: hcadmiral.ru

Latvijas hokeja izlases aizsargs un Vladivostokas "Admiral" kapteinis Oskars Bārtulis atzīmējies ar gūtiem vārtiem savas komandas uzvarā pār Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Austrumu konferences līdervienību "Sibirj".

Kārtējā KHL regulārā čempionāta spēlē "Admiral" pārspēja Novosibirskas "Sibirj" ar rezultātu 4:2.

Bārtulis guva šīs spēles pirmos vārtus, mača 17. minūtē realizējot skaitlisko vairākumu. Latviešu hokejistam atkal ilgākais spēles laiks savā komandā - 28 minūtes un 31 sekunde, seši metieni pa vārtiem un trīs spēka paņēmieni.

Neveiksmi otrdien piedzīvoja pēdējā laikā ļoti sekmīgi spēlējošā vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada" komanda, kuras galvenais treneris ir Artis Ābols. Masaļskim šoreiz paliekot ārpus pieteikuma, "Lada" izbraukumā ar 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Čeļabinskas "Traktor".

Uzvaru nesošo "bullīti" mačā realizēja Antons Glinkins, bet "Lada" vārtos Ivans Kasutins atvairīja 39 no 41 pretinieku raidījuma.

Šī "Lada" komandai bija vien otrā neveiksme pēdējās deviņās spēlēs.

Tikmēr KHL līderpozīcijā atgriezās Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas ar 4:2 (0:0, 3:0, 1:2) izbraukumā apspēlēja Ufas "Salavat Julajev". Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli palīdzēja Daņils Apaļkovs, bet Jaroslavļas klubs pārtrauca piecu zaudējumu sēriju.

Kā zināms, "Lokomotiv" komandas vārtsargu treneris ir Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Savukārt zaudējumu piedzīvoja Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece "Soči", kas ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) izbraukumā zaudēja Magņitogorskas "Metallurg" spēlētājiem. Uzvaras vārtus 57.minūtē guva Daniss Zaripovs.

Rīgas "Dinamo" un "Soči" savstarpēji spēkosies nākamajā otrdienā, bet līdz tai Soču klubam paredzēti vēl divi mači.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 63 punktiem 32 spēlēs ir "Lokomotiv", bet aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit" kā Bobrova divīzijas labākā komanda ar 55 punktiem 30 dueļos ir otrā, kaut tai ir vien ceturtais lielākais punktu skaits.

Ceturtā ar 58 punktiem 31 spēlē ir pirmdien degunu salauzušā uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība, kuru trenē Pēteris Skudra, bet Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Dinamo" ar Mārtiņu Karsumu ierindā tikusi pie 51 punkta 31 spēlē un ir piektā.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" 32 dueļos tikusi pie 38 punktiem, atrodoties priekšpēdējā, 13., pozīcijā un no pirmā astotnieka atpaliekot par sešiem punktiem.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 57 punktiem 31spēlē ir Novosibirskas "Sibirj" komanda, kas zaudējusi jau trijos mačos pēc kārtas, bet "Admiral" ar 46 punktiem 31 duelī atrodama septītajā pozīcijā. Tikmēr "Lada" ar 39 punktiem 31 mačā atrodas 11.pozīcijā.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!