Foto: F64

Latvijas hokeja izlase otrajā pārbaudes spēlē ar Zviedriju sabrukusi mentāli, par ko arī tika sodīta no pretinieku puses, uzskata Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Kā ziņots, ceturtajā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase pirmdien savā laukumā kapitulēja Zviedrijai ar rezultātu 0:6. Dienu iepriekš Latvija bija atzinusi pretinieku pārākumu ar 1:2.

"Šajās divās cīņās pusotru spēli darbojāmies labi, bet atlikušajā laikā Zviedrija pierādīja savu spēku," pēc otrās cīņas izteicās Nolans. "Ripas tika zaudētas uz psiholoģiskā rēķina. Sabrukām mentāli un Zviedrija mūs par to sodīja."



Nolans izcēla, ka šajos mačos sevi labi parādījis Māris Bičevskis. "Pāreja uz pasaules čempionāta līmeni viņam un citiem spēlētājiem nebūs viegla, taču mums uz to jātiecas. Iespēja kļūt par izlases otro vārtsargu ir Kristeram Gudļevskim."

"Šajā spēlē hokejisti, kuriem vajadzēja uzņemties iniciatīvu, baidījās to izdarīt. Kad sastāvu papildinās pāris iztrūkstošie spēlētāji, daudzi no šiem hokejistiem atgriezīsies savās pozīcijās laukumā, jo citi vienkārši nav derīgi spēlēšanai vairākumā vai mazākumā," Nolans norādīja, ka joprojām gaida papildinājumus komandā.

"Šīs abas spēles mums bija ļoti svarīgas. Latvija sevi pierādīja kā labs pretinieks," izteicās Zviedrijas izlases galvenais treneris Pērs Morts. "Tieši tāpēc ar savu sniegumu esam apmierināti. No šī sastāva pasaules čempionātā spēlēs aptuveni puse."

Cīņa risinājās Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros.

Kā ziņots, pirmajās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase pagājušajā nedēļā ar 3:4 un 0:1 izbraukumā piekāpās Čehijai.

Arī nākamās divas spēles EHC turnīra gaitā Latvija aizvadīs "Arēnā Rīga" - 19. un 20.aprīlī pret Baltkrieviju. Savukārt pēdējā pārbaudes spēlē pirms čempionāta Latvijas izlase 28.aprīlī izbraukumā tiksies ar Franciju.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!