Foto: AP/Scanpix
2014.gada pasaules hokeja čempionāta spēlē ASV izlase ar rezultātu 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā smagā B grupas mačā uzvarēja Kazahstānas izlasi.

ASV izlase šo maču sāka ar četriem noraidījumiem pēc kārtas, un Kazahstāna, pateicoties ceturtajam vairākumam, 15.minūtē izvirzījās vadībā, kad ripu vārtu priekšā ieguva Romāns Starčenko, un meta to tukšajā vārtu stūrī. Tomēr ASV četras minūtes vēlāk prata rezultātu izlīdzināt. Amerikāņi savu pirmo vairākumu šajā mačā realizēja desmit sekunžu laikā, un precīzs ar atkārtotu metienu bija Kreigs Smits (1:1).

Otrās trešdaļas sākumā Konstantīns Romanovs sodīja ASV par kļūdu viduszonā, panākot 2:1 Kazahstānas labā, taču 24.minūtē Sets Džonss vairākumā izdarīja spēcīgu un precīzu "tālšāvienu" pretinieku vārtos, atjaunojot neizšķirtu rezultātu. Cīņas turpinājumā ASV izvirzījās vadībā, kad aizturētā soda laikā Mets Donovans izdarīja precīzu metienu.

Trešajās trešdaļas sākumā Romanovam bija iespēja izpildīt soda metienu, tomēr viņam to neizdevās realizēt. Taču vēlāk Kazahstāna panāca rezultātu 3:3, kad vārtus guva Starčenko. ASV mēģināja izglābties un izraut uzvaru, aktīvi izdarot metienus pa vārtiem, taču tas neizdevās. Sekoja pagarinājums, kurā Sets Džonss ar vēl vienu tālu metienu nodrošināja uzvaru ASV valstsvienībai.

$d_id=66; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!