Foto: F64
Krievijas hokeja izlase parādīja raksturu, pirmo reizi pasaules čempionātā atspēlējoties un gūstot uzvaru, pēc panākuma cīņā ar Latviju uzsvēra turnīra rezultatīvākais spēlētājs un Krievijas izlases viens no līderiem, Rīgā dzimušais Viktors Tihonovs.

Kā zināms, Latvijas izlase savā piektajā spēlē pasaules čempionātā Minskā ar 1:4 zaudēja Krievijai, kas rāda iespaidīgu sniegumu Znaroka vadībā. Tomēr mačā Latvija pirmā guva vārtus, tādējādi Krievija pirmo reizi turnīrā nonāca zaudētājos.

Tihonovs ir leģendārā padomju hokeja trenera Viktora Tihonova mazdēls un ir dzimis Rīgā. Pirms gada Tihonovs arī bija Krievijas izlases sastāvā, taču netika pieteikts nevienai spēlei un tā arī laukumā nedevās. Savukārt Oļega Znaroka vadītās Krievijas izlases sastāvā pasaules čempionātā Minskā viņš kļuvis par vienu no līderiem – piecās spēlēs Tihonovam ir seši gūti vārti un sešas rezultatīvas piespēles, bet spēlē pret Latviju viņš guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

"Iekritām uz interesantu Latvijas izlases uzbrukumu. Taču tad mums radās iespēja parādīt, ka Krievijas izlasei ir raksturs. Uzreiz izlīdzinājām rezultātu, izvirzījāmies ātri vadībā, un praktiski "uztraisījām rezultātu"," uzskata Tihonovs.

Krievijas izlasei nākamajā spēlē jātiekas ar Vāciju, kas nav starp turnīra favorītiem, taču Tihonovs uzsvēra, ka nedrīkst atslābināties. "Tāpat viņi ir bīstams pretinieks. Vai tad maz sensāciju bijis šeit? Jābūt motivētiem un jāspēlē tāds hokejs, kādu rādām katrā spēlē."

$d_id=76; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!