Foto: Delfi.lv

Latvieša Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda svētdienas vakarā Kopenhāgenā piedzīvoja zaudējumu prestižā "Major" turnīra finālā, bet par sacensību vērtīgāko spēlētāju atzina lietuvieti Justīnu "jL" Lekaviču no jaunās čempionvienības "NAVI".

Noslēdzošā dienas "PGL Kopenhāgenas "Major" 2024" ietvaros sākās ar speciāliem pasākumiem – "The Verkkars" koncerts, bet tad arī paraugspēle starp labāko Dānijas komandu "ECSTATIC" un no citu komandu dāņiem sastādīto vienību.

Lielajā finālā tikās "FaZe" un "NAVI", bet dueli daudzi jau bija iesaukuši par Baltijas finālu, jo trīs no 10 spēlētājiem bija no Baltijas valstīm un visas trīs Baltijas valstis bija pārstāvētas – "broky" un igaunis Robins "ropz" Kūls bija "FaZe" rindās, bet NAVI sastāvā bija Justīns "jL" Lekavičs.

Lielais fināls sākās uz "FaZe" izvēlēto "de_Ancient" karti, kurā gan ar 13-9 pārāki bija "NAVI" spēlētāji. Otro karti – "de_Mirage" izvēlējās "NAVI", un te savukārt "FaZe" sanāca revanšs. Turklāt revanšs sanāca dominējošs – "FaZe" uizvarēja ar 13:2. Šajā kartē vislabāk nospēlēja igaunis Robins "ropz" Kūls iegūstot gandrīz vai perfektu reitingu 1.91 (pēc HLTV 2.0 reitinga sistēmas).

Līdz ar to čempionu nācās noskaidrot izšķirošajā, trešajā kartē, kas bija "de_Inferno". Šajā kartē "NAVI" dominēja, pārliecinoši uzvarēja ar 13:3 un izcīnīja ne tikai savu pirmo "Major" titulu, bet arī kļuva par pirmajiem "Counter Strike 2" lielo turnīru čempioniem. Komandā "NAVI" četri no pieciem spēlētājiem šis bija pirmais "Major" tituls, kā arī trīs valstīm šis bija pirmais pārstāvis, kas iegūst šo trofeju - Aleksi "Aleksib" Virolainens (Somija), Mihais "iM" Ivans (Rumānija) un jau pieminētais Justins "jL" Lekavičs.

Par turnīra visvērtīgāko spēlētāju atzina lietuvieti Justinu "jL" Lekaviču, kurš aizvadīja vislabāko turnīru līdz šim savā karjerā, iegūstot 1.22 reitingu (pēc HLTV 2.0 reitinga sistēmas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!