Foto: Publicitātes foto
Skandalozie latviešu izcelsmes basketbola fani, brāļi Nauris un Normunds Macjus, ir izveidojuši savu labdarības fondu "Braliukai" ("Brāļi"), ar kura palīdzību vāc naudu dažādiem ar basketbolu saistītiem projektiem, un viņiem par godu alus darītava "Kauno alus" pat izveidojusi īpašu alus šķirni "Braliukai".

Fonda piecu gadu misija ir "veicināt sabiedrības fizisko, garīgo veselību, brāļu tautu latviešu un lietuviešu vienotību ar basketbola palīdzību".

Viens no "Braliukai" mērķiem ir arī savākt 25 tūkstošus eiro Kauņas basketbola klubam "Žalgiris", kas esot "kas ir komandas maizei atņemtā nauda saistībā ar fanošanas incidentu", teikts fonda mājas lapā. 

Kā zināms, šā gada pavasarī pēc ULEB Eirolīgas basketbola turnīra otrā posma mača starp Kauņas "Žalgiri" un Madrides "Real", policijai nācās aizturēt dvīņubrāļus Nauri un Normundu Macjus. Nauris bija uzbrucis "Real" spēlētājam Rūdijam Fernandesam, bet viņa brālis iesitis apsargam, kas meties aizstāvēt basketbolistu. Kā skaidro dvīņi, kas pirms mēneša bija ieguvuši Lietuvas pilsonību, viņi tikai "aizstāvējuši Lietuvas godu".

Pēc šā incidenta brāļi saņēma "mūža diskvalifikāciju" uz "Žalgira" spēlēm mājas arēnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!