Foto: DELFI
Madrides basketbola kluba "Real" spēlētājs Rūdijs Fernandess, kas ceturtdien Kauņā saņēma sitienu pa seju no pazīstamā latviešu izcelsmes basketbola līdzjutēja Naura Macjus, piektdien sarunā ar žurnālistiem pateicies visiem, kas viņam apliecinājuši atbalstu, un aicinājis nevērtēt pēc notikušā visus Lietuvas līdzjutējus, raksta "Tritaskis.lt."

Notikums Kauņā piektdien tiek plaši daudzināts pasaules medijos. Jau ziņots, ka pēc ULEB Eirolīgas basketbola turnīra otrā posma mača starp Kauņas "Žalgiri" un Madrides "Real", kurā pagarinājumā pārāki ar 105:104 bija spāņi, policijai nācās aizturēt dvīņubrāļus Nauri un Normundu Macjus, kad Nauris bija uzbrucis Fernandesam, bet viņa brālis iesitis apsargam, kas meties aizstāvēt basketbolistu. Kā skaidro dvīņi, kas pirms mēneša ieguvuši Lietuvas pilsonību, viņi tikai "aizstāvējuši Lietuvas godu".


"Man viss ir kārtībā. Priecājos, ka neesmu cietis nopietnāk. Gribu pateikties visiem, kas mani atbalstījuši sociālajos tīklos un ar īsziņām. Šis notikums nebija patīkams. Cilvēkiem jāsaprot, ka basketbols nevar būt tik riebīgs. Tādas lietas nedrīkst atkārtoties," paziņojis Fernandess.

"Šo divu cilvēku dēļ nav jādomā, ka visi Lietuvas līdzjutēji ir tādi. Tā nav. Visu sacīkšu laiku valdīja spriedze, bet visu laiku pret mani izturējās ar cieņu, un tas man ir ļoti svarīgi," uzsvēra slavenais spānis. "Viss notika dēļ tiem diviem un tā priekšstata, kas par mani izveidots. Ceru, ka žurnālisti mani nelamās, jo šobrīd man neklājas necik labi. Paldies tiem, kas mani atbalsta un atbalstīs."'

Kā zināms, Fernandesa darbības laukumā bieži vien ir provocējošas, un "Žalgira" fani viņu īpaši nemīl. Iepriekšējā abu vienību tikšanās reizē Madridē Fernandess izcēlās ar nesportisku rīcību.


Brāļi, kuru asinīs tika konstatēta prāva alkohola koncentrācija, stāsta, ka pēc spēles stāvējuši netālu no arēnas, kad pa dienesta durvīm iznācis Fernandess un it kā viņus pagrūdis, it kā garāmejot spāniski kaut ko sliktu pateicis par lietuviešiem, it kā pat "nosaucis par komunistiem un vēl kaut ko sliktu sacījis". Viņi uzsver, ka tā rīkojušies, jo ļoti mīl "Žalgiri" un Lietuvu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!