Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien Dubaijā pārvarēja 1000 punktu turnīra pirmo kārtu, bet pēc uzvaras neslēpa savu apjukumu par panākumu.

Ziņots, ka Ostapenko sarežģītā cīņā Dubaijas turnīra pirmajā kārtā ar 5-7, 6-2, 6-3 pieveica Ķīnas tenisisti Vanu Sjiju. Turklāt noslēdzošajā izspēlē Ostapenko punktu guva ar veiksmes palīdzību – bumbiņa trāpīja pa trosi un pārkrita pretinieces laukuma pusē.

"Es domāju, ka rezultāts [tobrīd kļuva] 5-2, bet izrādās ir 6-3. Man bija izbrīns, apmēram – kas notiek? Laikam pirmo reizi karjerā kopš junioru vecuma nepareizi saskaitu rezultātu. Gribēju jau spēlēt tālāk, bet izrādās spēles beigusies," apjukumu saulainajā Dubaijā neslēpa Ostapenko.

Ostapenko šī bija jau 15 uzvara 18 spēlēs šajā sezonā, visus trīs zaudējumus piedzīvojot spēlēs pret Viktoriju Azarenku. Vēl 15 uzvaras sezonā pagaidām spējus vēl gūt tikai Jeļena Ribakina. Pagājušā gadā Ostapenko savu 15. uzvaru sezonā izcīnīja tikai maijā turnīrā Romā.

2022. gada Dubaijas turnīra uzvarētāja Ostapenko tagad otrajā kārtā tiksies ar spānieti Paulu Badosu vai Lulu Sanu no Šveices.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!