Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) ranga sarakstā atgriezusies labāko desmitniekā, ierindojoties devītajā pozīcijā.

Šajā sezonā Ostapenko otro reizi atrodas starp desmit labākajām pasaules tenisistēm. Arī pirms "Australian Open" turnīra viņa atradās Top 10, ieņemot desmito vietu. Latvijas tenisistes karjeras rekords ir piektā vieta, kurā viņa atradās 2018. gada maijā.

Aizvadītajā nedēļā Ostapenko piedalījās Dohas turnīrā, kurā astotdaļfinālā piekāpās Viktorijai Azarenkai. Tieši viņai latviete piedzīvojusi visus trīs zaudējumus šajā sezonā. Savukārt jau pirmdien Ostapenko uzsāks Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīru, pirmajā kārtā tiekoties ar ķīnieti Vanu Sjijui.

Jaunu karjeras rekordu sasniegusi arī Latvijas otrā tenisa rakete Darja Semeņistaja, kura pakāpusies par vienu vietu un 111. pozīciju.

Vēl Diāna Marcinkēviča ieņem 311. pozīciju, Daniela Vismane – 386., Anastasija Sevastova saglabā savu 482. vietu, Kamilla Bartone atrodama 755. vietē), bet ārpus pirmā tūkstoša ierindojas Margarita Ignatjeva (1142.),Valērija Kargina (1172.) un Anna Ozerova (1294.).

Ranga pirmajā trijniekā izmaiņu nav un pirmā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko baltkrieviete Arina Sabaļenka un amerikāniete Korija Gofa. Ceturtā ir Jeļena Ribakina no Kazahstānas, bet piektajā vietā ierindojas Džesika Pegula, Sestā ir tunisiete Onsa Žabēra, septītā - ķīniete Džena Cjiņveņa, astotā - čehiete Markēta Vondroušova. Uz devīto vietu pakāpusies Ostapenko, bet labāko desmitnieku noslēdz čehiete Karolīna Muhova. No Top 10 izkrita grieķiete Marija Sakari.

Dubultspēļu rangā Ostapenko noslīdējusi uz 20 .vietu, bet Semeņistaja zaudējusi vienu pozīciju un ieņem 157.vietā. Vismane saglabāja 173. pozīciju, savukārt Marcinkeviča atrodama 225. vietā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!