Foto: DELFI
Latvijas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionātā rāda ļoti labu sniegumu, tomēr Serbija ir apņēmības pilna atgūties no dramatiski neveiksmīgās spēles ar Maķedoniju.

Kā ziņots, pēc divām B apakšgrupas kārtām tieši Serbija un Latvija atradās Slovēnijā notiekošā Eiropas čempionāta līderpozīcijā, bet piektdien abas vienības cieta pirmās neveiksmes. Ja Latvijas zaudējums ar 59:67 Lietuvai nebija negaidīts, Serbijas kapitulācija ar 75:89 Maķedonijai bija ļoti pārsteidzoša.

"Maķedonija ir ļoti pieredzējusi komanda, kas kopīgi spēlē jau 3-4 gadus. Savukārt mēs esam kopā tikai divus mēnešus un nebijām gatavi tik grūtam mačam," pēc cīņas izteicās Serbijas izlases galvenais treneris Dušans Ivkovičs. "Mūsu aizsardzība nebija līmenī un jau pirmajā ceturtdaļā ielaidām 29 punktus, kam bija izšķiroša ietekme uz turpmāko maču."

"Vēlāk mēģinājām lauzt cīņas gaitu, tomēr mums neizdevās, jo Maķedonija bija labāka," uzsvēra treneris. "Tomēr šī mums būs laba mācība, jo tāpat, ja uzvarēsim atlikušās divas spēles, triumfēsim apakšgrupā."

"Spēles pirmajā pusē ļāvām maķedoniešiem punktus gūt pārāk viegli, nebijām pietiekami agresīvi," secināja 19 punktus guvušais Danilo Andušičs. "Tagad mums jāsagatavojas, lai labāk aizvadītu mačus ar Latviju un Melnkalni."

Tikmēr Serbijas izlases kapteinis Krstičs uzsvēra, ka vienībai jāmācās no šī zaudējuma.

"Tagad mums ir brīvdiena, lai atpūstos un viss joprojām ir mūsu rokās. Iesim uz uzvaru mačā pret Latviju, kas spēlē ļoti labi," teica Krstičs.

Kā ziņots, Eiropas čempionāta B apakšgrupā pēc trim kārtām situācija ir ļoti dramatiska. Pa divām uzvarām ir Latvijai, Serbijai un Lietuvai, bet pa vienai uzvarai trijās cīņās ir Bosnijai un Hercegovinai, Melnkalnei un Maķedonija.

Sestdien šajā grupā ir brīvdiena. Latvijas izlases duelis pret Serbiju gaidāms svētdien, bet noslēdzošā apakšgrupas cīņa Latvijai paredzēta pirmdienas pēcpusdienā pret Maķedoniju.

Otrajam turnīra posmam kvalificēsies četru apakšgrupu trīs labākās komandas, bet pārējām izlasēm čempionāts būs noslēdzies. Ja Latvijas basketbolisti spēs kvalificēties otrajai kārtai, viņiem E apakšgrupā pretiniekos būs trīs labākās komandas no A grupas (Ukraina, Lielbritānija, Francija, Vācija, Izraēla un Beļģija). Komandas uz otro posmu ņems līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs izcīnītos panākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!