Foto: DELFI

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc zaudējuma Eiropas čempionāta spēlē pret Lietuvu atzina, ka Latvija nav spējusi izmantot savas iespējas.

Jau ziņots, ka Latvija piektdien Slovēnijā "Eurobasket 2013" B grupas spēlē ar 59:67 piekāpās Lietuvai, piedzīvojot pirmo zaudējumu.

" Lietuvieši spēlē ļoti prognozējami. Bija skaidrs gan ko viņi darīs, gan kā viņi darīs. Ka pie katras izdevības virzīs bumbu groza apakšā un spēlēs viens pret vienu. Otrajā puslaikā atkal nolēmām riskēt, spēlējot ar mazo sastāvu, un jau otrajā spēlē pēc kārtas pretinieki nespēja izmantot priekšrocības, kas viņiem pavērās," pēc spēles teica Bagatskis. "Lietuviešiem bija milzīgs augumu pārsvars, viņi dominēja cīņā par atlēkušajām bumbām, turklāt mēs metām ar katastrofāli sliktu precizitāti (divpunktnieki 12/30, trīspunktnieki 8/31), tomēr spriedze neatslāba gandrīz līdz pašām beigām. Tātad ne tikai lietuvieši sagādāja mums problēmas – arī mēs viņus pamocījām. Daži precīzi metieni varēja pagriezt visu pavisam savādāk, un neviens taču neteiks, ka mums nebija iespējas."

Treneris uzsvēra, ka viņa vadītā komanda bijusi pietiekami agresīva un sportiski nikna, varbūt brīzīem pat par daudz. "Lai agresijas ir vairāk, nekā tās nav nemaz. Tomēr, iespējams, daži bija pārdeguši. Īpaši tie, kuri ikdienā nespēlē pret tāda kalibra pretiniekiem. Gribējās visu izdarīt ātrāk – ka tik kaut kas nenotiek..."

"Sākām labi, taču pēc pirmajām maiņām parādījās problēmas. Kāds kaut ko aizmirsa, neizdarīja un lietuvieši uzreiz mūs sodīja ar diviem trīspunktniekiem. Savukārt otrajā ceturtdaļā četrus uzbrukumus pēc kārtas netikām pie metiena, jo saņēmām piezīmes uzbrukumā. Tas mūs izsita no līdzsvara. Pirmajā puslaikā tās bija mūsu vienīgās kļūdas – tas jau kaut ko nozīmē. Dažiem vīriem laukumā pateicu, ka var jau cienīt slavenus uzvārdus, bet jāciena arī otrās komandas spēlētājus. Pēc tam bija jāpatērē dubulta enerģija, lai atgrieztos spēlē," spēles gaitu raksturoja Bagatskis. "Trešajā ceturtdaļā izdevās salauzt spēli, izlīdzinājām rezultātu un tika radītas daudzas labas situācijas brīviem metieniem, bet... Var jau gudri spriest par aizsardzības lielo nozīmi, bet, ja bumbu dabūt grozā iekšā, uzvarēt nav iespējams. Labi, trīspunktniekus dažkārt nespēj iemest pat vislabākie snaiperim, bet mēs aizmetām vismaz piecreiz garām no groza apakšas. Tā salasījās tie punkti, kas beigās mūs šķīra."

"Fiziski visi bija gatavi sisties, spēka nepietrūka. Bet, janav pārliecība par to, ko dari... Daļai komandas šī bija vērtīga pieredzes. Pirms dažiem gadiem mēs lietuviešiem bijām peramie zēni, šodien viņi spēles gaitā brīžiem bija panikā. Diemžēl pietrūka resursu, lai šodien to izmantotu," piebilda Bagatskis. "Nav iemesla nokārt galvas. Jāaizmirst arī šī spēle un jāgatavojas nākamajai. Protams, Serbijas izlase uz mums skatās no 10.stāva augstumiem, protams, viņi ir favorīti. Gudra, agresīva komanda, bet, kā katrai, arī Serbijas izlasei ir gan stiprās, gan vājās puses. Centīsimies izmantot otrās un neļaut pretiniekiem izmantot pirmās. Atkārtošos: nav svarīgi ar ko spēlējam, svarīgi – kā paši spēlējam. Jānospēlē vēl gudrāk un pacietīgāk, nekā šodien un jāturpina izbaudīt Eiropas čempionātu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!