Foto: F64

Latvijas basketbola izlases treniņos ir asas cīņas un veselīga iekšējā konkurencē, kas pierāda to, ka valstsvienība ir gatava gaidāmajā Eiropas čempionātā cīnīties par augstām vietām, sarunā ar portālu "Delfi" stāstīja viens no Latvijas izlases līderiem Dairis Bertāns.

Latvijas basketbola izlase turpina gatavošanos "Eurobasket 2015" cīņām. No 14. līdz 16.augustam pārbaudes turnīrā Tbilisi Latvijas komanda spēlēs ar Itālijas, Gruzijas un Igaunijas vienībām, bet pirmās divas pārbaudes spēles jau ir aiz muguras, pārspējot Polijas un Slovēnijas izlases.

"Pašsajūta ir ļoti laba. Man tā situācija ir nedaudz citādāka nekā pārējiem, jo es visu vasaru trenējos. Man nesanāca atlaist un ieiet tajā fiziskās formas bedrē. Es jau kārtējo vasaru bez apstājas spēlēju un līdz šim ir izdevies noturēt to labo fizisko formu," stāstīja Bertāns, kurš pirmajās divās pārbaudes spēlēs bija starp rezultatīvākajiem spēlētājiem. "Pārējiem pirmajās spēlēs bija tās smagās kājas, bet šonedēļ treniņi kļuvuši nedaudz vieglāki, drīzumā jau visiem būs laba sportiskā forma."

Bertāns uzskata, ka pirmajās pārbaudes spēlēs parādītais sniegums bija ļoti labs, jo basketbols bija skatāms. Parasti pirmās spēles pēc smagas treniņnometnes ir vēl vairāk samocītas: "Protams bija daudz kļūdu, kas jālabo, taču bija arī labas epizodes. Varēja redzēt to spēles virzienu, kādu vēlamies panākt. Prieks, ka izdevās uzvarēt savu skatītāju klātienē."

Tikmēr nākamajās pārbaudes spēlēs Gruzijā svarīgākais ir turpināt slīpēt savu spēli. Basketbolists uzskata, ka gaidāmajās cīņās jāmēģina labi nospēlēt jau 20-25 minūtes, nevis 15. Tā līdz Eiropas čempionātam ar katru maču laukumā jādarbojas ar vien labāk.

"Komandā ir jūtama iekšējā konkurence. Cīņas ir asas, varbūt ne līdz asinīm, tomēr asas. Tas ir ļoti normāli. Veselīga konkurence ir vajadzīga, jo tad neviens nevar atslābināties un teikt, ka ir iekļuvis izlasē. Neviens negrib pieļaut, ka kāds tevi apspēlēs, jo iekšā ir pašlepnums," stāstīja Bertāns, kurš arī ieskicēja galvenos mērķus Eiropas čempionātā.

"Mums vispirms jātiek ārā no grupas, lai tiktu uz Franciju. Tad jāvinnē nākamā spēle, lai iekļūtu tajā labāko astotniekā, kas jau būs atzīstams rezultāts. Tad varēs stādīt nākamo mērķi un cīnīties par Rio olimpiskajām spēlēm. Tad mēs būsim apmierināti," uzsvēra viens no izlases līderiem. "Es domāju, ka mentāli esam gatavi cīnīties par augstām vietām. Laukumā spēlē pieci pret pieci, katrā komandā ir 12 spēlētāji un nav nozīmes, cik liela ir valsts. Nav tā, ka lielai valstij var spēlēt vairāk spēlētāju. Mums daudzi spēlē augstā līmenī, labos klubos un ne par matu neesam sliktāki par citiem. Jebkurš var uzvarēt jebkuru un to mēs centīsimies izdarīt."

Tas, kā pārbaudes spēlēs klājas konkurentiem šobrīd nav pats svarīgākais, uzsver Bertāns. Pretiniekus jāsāk analizēt tuvāk čempionātam, kad būs noslīpēta sava spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!