Foto: LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlase sestdien pārbaudes turnīrā Tbilisi piedzīvoja zaudējumu arī otrajā savā mačā, sīvā cīņā ar 76:78 (16:20, 22:28, 23:22, 15:8) piekāpjoties mājiniecei Gruzijas valstsvienībai.

Tādējādi Latvijas izlase svētdien spēlē pret Igauniju cīnīsies arī par trešo vietu turnīrā, bet Gruzija un Itālija savstarpējā spēlē noskaidros šī turnīra uzvarētāju.

Jau ziņots, ka turnīra pirmajās spēlēs piektdien Latvija ar 63:82 piekāpās Itālijai, bet Gruzija ar 90:55 sagrāva Igauniju.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 15 punktiem bija Kaspars Bērziņš, kurš gan lielāko daļu ceturtās ceturtdaļas pēc piezīmju normas pavadīja uz rezervistu soliņa. Ar 12 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Jānis Timma, bet viņam ar 11 punktiem piebalsoja Dairis Bertāns.

Tikmēr Gruzijai pa 16 punktiem iemeta Beka Burjanadze un valsts lielākā zvaigzne Zaza Pačulija, kura kontā arī astoņas atlēkušās bumbas. Savukārt ar 12 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Viktors Sanikidze.

Spēles ievadā Latvijai radās problēmas ar pretinieku apturēšanu zem groza, tomēr ceturtajā minūtē Bērziņš ar diviem punktiem no groza apakšas panāca izlīdzinājumu 6:6. Gruzijai pārsvarā uzbruka līderis Pačulija, bet Latvija daudz punktus guva ātrajos uzbrukumos un pēc pirmajām desmit minūtēm latvieši atradās iedzinējos ar 16:20.

Otrās ceturtdaļas ievadā Kaspars Bērziņš realizēja tālmetienu, bet pēc tam gruzīni guva 12 punktus pēc kārtas, septiņus no tiem realizējot Dudam Sanadzem. Rezultāts auga strauji un turpinājumā abas komandas realizēja daudzus tālmetienus, tomēr gruzīnu vadība vairākas reizes sasniedza pat 16 punktus. Pēdējās puslaika sekundēs Mareks Mejeris iemeta Latvijai kārtējo tālmetienu un samazināja deficītu līdz 38:48.

Trešās ceturtdaļas beigu daļā pēc Jāņa Timmas tālmetiena Latvija pietuvojās līdz 56:62, tomēr uzreiz ar precīzu trīspunktu raidījumu atbildēja arī mājinieki. Šajā spēles daļā Latvija pietuvojās par vienu punktu un pēc 30 spēlētām minūtēm zaudēja ar 61:70.

Izšķirošā desmitminūte iesākās mazrezultatīvā cīņā un tās vidū Latvija bija pietuvojusies līdz 66:72. Minūti pirms pamatlaika beigām pēc kārtējā Timmas tālmetiena Latvija pietuvojās līdz 74:78, bet pēc tam, Jānim Strēlniekam iemetot soda metienu, deficītu samazināja vēl par punktu. Sešas sekundes pirms pamatlaika beigām pēc diviem neprecīziem Pačulijas soda metieniem Latvija tika pie bumbas. Tomēr atlikušajā laikā līdz metienam no spēles Latvijai tikt tā arī neizdevās, bet ar vienu Rolanda Freimaņa precīzu soda metienu nepietika, lai tiktu izrauts vismaz pagarinājums.

Latvijas izlases rindās otro maču pēc kārtas pieteikumā neiekļuva Mārtiņš Laksa, bet no 12 pieteiktajiem basketbolistiem laukumā neizgāja vienīgi Kaspars Vecvagars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!