Foto: LETA

Latvijas basketbola izlase Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra mājvietā Belgradā svētdien aizvadīja pirmo treniņu, lai izkustētos pēc vakardienas lidojuma. Pēc tā viens no valstsvienības līderiem Dairis Bertāns pastāstīja, kā vajadzētu spēlēt pret pirmo pretinieku Japānu.

Latvijas izlase Belgradā ielidoja sestdien pulksten deviņos vakarā, bet svētdien pulksten 11 no rīta komanda devās uz vieglu treniņu. Pēcpusdienā Latvijas basketbolisti aizvadīs vēl vienu treniņu, kas būs daudz nopietnāks.

"Man ir labs noskaņojums, viss mums šeit ir pozitīvi. Rīt būsim gatavi iet un cīnīties. Šodienas treniņā izkustējāmies pēc vakardienas lidojuma. Pamētājām metienus, bet vakarā droši vien daudz nopietnāk patrenēsimies," pēc treniņa sacīja Bertāns.

Ar spēli pret Japānu Latvijas izlase iesāks cīņu par ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pirmie pretinieki jau esot pienācīgi izpētīti.

"Redzējām video kā Japāna spēlē. Skaidrs ir viens – viņi nevienu brīdi neraustīsies, pie mazākās iespējas izdarīs metienus un mēģinās būt agresīvi. Pret tādu komandu nav viegli spēlēt, jo viņi ir pilnībā neprognozējami. Taču nevajag pārāk daudz domāt par viņiem, mums vajag domāt par savu spēli," skaidroja basketbolists.

Bertāns arī stāstīja, ka Japānas izlase savus uzbrukumus veido pārsvarā ap perimetru un bumbu uz groza apakšu iespēlē ļoti reti. Kad viņi iespēlē bumbu zem groza, tad nemēģina apspēlēt pretinieku, bet meklē brīvo metienu. Savukārt runājot par aizsardzību, Latvijas izlasei jāturpina darboties agresīvi, lai nobremzētu viņu centienus uzbrukt ātri, skaidroja basketbolists.

Japānas izlase pēc spēles stila varētu būt līdzīga Irānas un Jaunzēlandes valstsvienībām, pret ko Latvija aizvadīja pārbaudes spēles. "Jaunzēlandei un Irānai bija pa kādam izteiktam centram, bet spēles stils varētu būt līdzīgs. Arī tās izlases nekautrējās mest pa grozu pie katras iespējas. Kaut kādu līdzību tur var saskatīt," sacīja Bertāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!