Foto: AFP/Scanpix

2016. gada Eiropas futbola čempionāta ceturtdaļfinālā pēc iespaidīga zaudējumu mājiniecei Francijai apstājās Islandes veiksmes stāsts, tomēr islandieši ir ļoti apmierināti ar sasniegto un apgalvo, ka pēc šā turnīra Islande ir "uzlikta uz pasaules futbola kartes".

Gan Islandes izlases spēlētāji, gan eksperti pēc mača atzina, ka Francija bijusi pārāk spēcīgs pretinieks. Kā ziņojām, šī spēle noslēdzās ar iespaidīgu mājinieku pārsvaru - 5:2 (4:0).

"Mēs dzīvojām ar sapni, taču visi sapņi reiz beidzas. Francija šodien bija pārāk stiprs pretinieks," savā tvitera kontā ierakstījis slavenais islandiešu futbolists Eidurs Gudjonsens.

Islandes izlases uzbrucējs Alfrēds Finbogasons atzina, ka spēle tika zaudēta jau pirmajā puslaikā, bet pēc pārtraukuma viņa komanda spējusi savākties un otro puslaiku uzvarēt.

"Zaudējums Francijai ir nepatīkams turnīra noslēgums," UEFA mājas lapā citēts Finbogasons. "Mēs šo spēli zaudējām jau pirmajā puslaikā. Ja, pārtraukuma ejot, rezultāts būtu bijis 2:0, mums vēl būtu izredzes. Taču otrajā puslaikā parādījām raksturu, un tā mums būs vērtīga mācība."

"Mēs esam Islandi uzlikuši uz pasaules futbola kartes. Saņēmām uzmundrinājumus no visas pasaules un varam lepoties ar šo turnīru," uzskata Finbogasons.

Ar uzslavām pretiniekam neskopojās arī Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešams. "Es priecājos par Islandi!" pēc mača atzina treneris. "Viņiem šie divi vārti bija ļoti svarīgi. Es viņu priekšā noņemu cepuri par to, ko šī komanda ir paveikusi šajā turnīrā!"

"Mēs bijām vīlušies par pirmā puslaika iznākumu, taču Francija bija pelnījusi uzvaru," atzina Islandes izlases pussargs Gilfijs Sigurdsons. "Mēs esam ļoti lepni [par sevi]. Šis bija fantastisks turnīrs, kaut kas ļoti īpašs tik mazai komandai kā mēs. Iespējams, mēs esam pārpildījuši plānu un paveikuši to, ko no mums neviens negaidīja."

"Iespējams, aizsardzībā nospēlējām ne tā, kā vajadzētu, un to ir grūti pieņemt," pēc spēles teica islandiešu uzbrucējs Kolbeidns Sigtorusons. "Taču otrajā puslaikā mēs atgriezāmies spēlē un parādījām, ka vienmēr varam gūt vārtus. Mēs gribējām parādīt, ka varam uzvarēt otro puslaiku, un to arī izdarījām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!