Foto: AFP/Scanpix

Islandes futbola izlases trenera palīgs Heimirs Halgrimsons pēc negaidītās un sensacionālās uzvaras pār Angliju EURO 2016 astotdaļfinālā atzina, ka šis ir liels sasniegums, taču komandai ir "plāns" arī uz nākamo maču.

"Iespējams, šī būs diena, ko atcerēsimies visu atlikušo mūžu, bet mums šonedēļ ir iespēja paveikt vēl ko lielāku," Halgrimsonu citē "Sky Sports". "Puiši šodien bija ļoti noskaņojušies spēlei un iespēja, kas mums tika dota, bija milzīga, tā var mainīt mūsu dzīves."

"Ja tu gribi dzīvē sasniegt labāko, esi gatavs, kad nāk iespēja," saka Halgrimsons, kurš ikdienā strādā par zobārstu, bet pēc šā turnīra kļūs par Islandes izlases galveno treneri. "Mēs esam optimistiski noskaņoti. Varbūt daži islandieši domā, ka esam pārāk optimistiski un uzskatām, ka nekļūdīsimies, taču mums ir savs spēles plāns."

Kā zināms, ceturtdaļfinālā Islandes izlases pretinieki būs mājinieki, Francijas futbola izlase.

Islandes izlases galvenais treneris Larss Lagerbeks savukārt atzina, ka lielu pateicību esot parādā treneriem Bobam Hutonam, kurš 1979. gadā aizveda Malmes komandu līdz Eiropas kausa finālam, un Rojam Hodžsonam, no kuriem ir daudz ko mācījies.

"Es šeit varu būt, pateicoties arī Bobam Hutonam un Rojam Hodžsonam, kuri strādāja Zviedrijā un no kuriem es ļoti daudz ko esmu iemācījies," teica Lagerbeks. "Viņi ilgtermiņā mainīja darba metodes Zviedrijas futbolā, trenēšanā un apmācībā, un es no tā esmu daudz ko ieguvis."

Kā ziņojām, pēc zaudējuma Islandei Anglijas izlases galvenais treneris Rojs Hodžsons iesniedza atlūgumu, kas tika pieņemts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!