Foto: DELFI

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā nedēļas laikā piedzīvota aizraujoša galotne un nospēlēts pagarinājums, izvirzījušies vicelīderi un iezīmējušies atpalicēji. Nedēļas bilance – vienā teikumā.

BK "Ventspils" (2-0): Saldū 74:43, savā laukumā pret "Valmieru" 78:57 - labā aizsardzība ar uzviju atrisina problēmiņas, kas rodas pagaidām nestabilā uzbrukuma dēļ.

BK "Jēkabpils" (2-0): uzvarai savā laukumā pār "Jūrmala/Fēnikss" (78:61) sekoja svarīgs panākums izbraukumā Liepājā (86:73), godam nopelnot titulu "rudens vicečempioni"; tiesa, priekšā vēl gara sezona.

BK "Jelgava" (2-0): pēc neveiksmīgā sezonas sākuma uzvara pār "Latvijas Universitāti" (91:79) nāca kā apliecinājums komandas dzīvotspējai - četriem spēlētājiem pa 17-18 punktiem un pārliecinoša uzvara pie groziem (turklāt vēl 103:47 pret junioriem); .

BK "Valmiera" (1-1): paspēlējās ar uguni mačā pret "BA Turība" (pagarinājumā 86:79) un apmēram 25 minūtes pacīkstējās ar BK "Ventspils" (57:78) - lai būtu stabilāk un labāk, šķiet, jāuzlabo komandas "ķīmija" uzbrukumā.

"Liepāja/Triobet" (1-1): ar uzvaru izbraukumā pār "Barons kvartālu" (67:52) pieteicās līdergrupā, bet zaudējums "Jēkabpilij" liek domāt, ka tik augstam lidojumam komanda vēl nav gatava - aizsardzība, uz ko tika liktas lielas cerības, nespēja nobremzēt jēkabpiliešus, un zem groziem saimniekoja viesi (28-35).  

"Barons kvartāls" (1-1): par nevarību uzbrukumā pret "Liepāja/Triobet" (52:67) reabilitējās mačā ar "Turību" (83:63); bilance uzlabojas, bet no jaunā sastāva stabilitāti gaidīt būtu pāragri.

"Jūrmala/Fēnikss" (1-1): Jēkabpilī pietrūka jaudas pie groziem (61:78), toties Saldū tika uzvarēts ļoti pārliecinoši (78:55); lielais nezināmais joprojām ir abu viesstrādnieku spēja būtiski pastiprināt  komandu.

 "Latvijas Universitāte" (0-1):   ātri skrienošā un itin precīzi metošā komanda Jelgavā atdūrās pret mazliet ātrākiem un precīzākiem sāncenšiem (79:91).

 "BA Turība" (0-2): zole īsti nesanāca (Valmierā zaudējums pagarinājumā 79:86), toties krišana gan - pret "Barons kvartāls 63:83 bez reālām izredzēm aizķerties; jāķepurojas ārā no necilas vietas tabulā.

BK "Saldus" (0-2):  pēriens no ventspilniekiem (43:74) bija paredzams un tāpēc  ne tik sāpīgs, cik 55:78 pret "Jūrmala/Fēnikss", kas tika uzskatīta par savā laukumā  "ņemamu" konkurentu - traģēdija nav notikusi, tomēr LBL virslīgas ikdiena būs grūtāka, nekā šķita pēc saldenieku pirmajām spēlēm.

LMT Basketbola akadēmija (0-1): Jelgavā (47:103) iemests vairāk un ielaists mazāk nekā pirmajā spēlē - nav nekāda iemesla priecāties, taču nav arī izmisumā jālūko pēc ziepēm un virves, jo junioru pieredzes krāšanas process risinās tieši tā, kā bija paredzēts.

Šonedēļ Aldaris LBL būs tikai četras spēles, bet visas ar odziņu - trešdien tabulas kaimiņu cīņa BK "Saldus" - "Latvijas Universitāte" (tiešraide portālā "Delfi" no pulksten 19:15), ceturtdien cīņa par tabulas trešā ešelona līderu vietu BK "Jelgava" - "Jūrmala/Fēnikss", sestdien studentu derbijs "BA Turība" - "Latvijas Universitāte", svētdien junioru pirmā mājas spēle LMT Basketbola akadēmija - BK "Saldus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!