Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komanda "Barons"/LDz gaidāmās sezonas mājas spēles aizvadīs leģendārajā Rīgas "Daugavas" sporta namā, kur 2010.gadā tika kronēti par divkārtējiem Latvijas čempioniem, vēsta informācija kluba mājaslapā.

Pēdējo reizi Latvijas basketbola augstākā līmeņa spēles "Daugavas" sporta namā notika 2010.gada 28.maijā, kad LBL finālsērijas izšķirošajā - septītajā - mačā "Barons" ar 78:71 pārspēja "VEF Rīga" komandu, izcīnot jau otro Latvijas čempionu titulu kluba vēsturē.

Kā zināms, "Aldaris" LBL 25.sezonas pamatturnīrā piedalīsies arī "VEF Rīga", "Ventspils", "Jēkabpils", "Liepāja"/"Triobet", "Jūrmala"/"Fēnikss", "Valmiera"/ORDO, "Jelgava", "Latvijas Universitāte", "Ogre" un "Valka"/"Valga".

Deviņas no desmit komandām piekrita izbraukuma mačus ar "Barons"/LDz rīkot "Daugavas" sporta namā, vienīgi "VEF Rīga" komandai noraidot šo piedāvājumu. Līdz ar to Rīgas derbijs starp šīm divām komandām nenotiks galvaspilsētā.

Pirmā mājas spēle paredzēta 7.oktobrī, kad rīdzinieki uzņems "Valmiera"/ORDO vienību.

"Tradīcijām bagātajā un īpašās basketbola auras apvītajā "Daugavas" sporta namā jābūt ne tikai bērnu un jauniešu treniņiem un spēlēm, bet tam arī jābūt par mājvietu vienam profesionālam klubam, piemēram, lielā basketbola. "Barons"/LDz ļoti labi atbilst šādam statusam, jo komanda ir neatņemama LBL sastāvdaļa, kura jaunajā sezonā cīņā dosies ar lielām sportiskajām ambīcijām," mājaslapā citēts Bērnu un jaunatnes basketbola skolas direktors Guntis Šēnhofs. "Prieks, ka "Barons"/LDz apliecinājis gatavību uz jaunu un sekmīgu sadarbību nākotnē. Klubs atgriežas šajā sporta namā, kur varēsim vērot ne tikai sportiski, bet arī organizatoriski augstvērtīgas spēles."

Iepriekšējās divās sezonās "Barons"/LDz mājas spēles aizvadīja Mārupes Sporta centrā.

"No sadarbības ar Mārupes Sporta centru paliks pašas labākās atmiņas, jo šajās divās sezonās "Baronam" tika nodrošināts viss nepieciešamais, lai sekmīgu aizvadītu spēles," skaidroja vienības valdes priekšsēdētājs Jānis Pormalis. "Uz "Daugavas" sporta namu pārcēlāmies divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, ar katru sezonu tiek paaugstināti standarti LBL spēļu norises vietām, piemēram, vairs nedrīkst būt griestos iekarinātas groza konstrukcijas, kā Mārupes Sporta centrā. Otrkārt, "Barons"/LDz izvirzīto mērķu sasniegšanai noteikti būs nepieciešams līdzjutēju atbalsts, un "Daugavas" sporta nams atrodas ģeogrāfiski daudz vieglāk sasniedzamā vietā."

"Barons"/LDz basketbolisti pirmās divas LBL spēles aizvadīs izbraukumā, 29.septembrī viesojoties pie "Ventspils" vienības, bet 4.oktobrī Rīgas Olimpiskajā sporta centrā aizvadot maču pret "Latvijas Universitāti". Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonu "Barons"/LDz uzsāks 20.oktobrī, kad Lietuvā cīnīsies pret Ķēdaiņu "Nevežis", bet 28.oktobrī aizvadīs mājas spēli pret Igaunijas komandu "Rapla".

Gatavojoties nākamajai sezonai, "Barons"/LDz pārbaudes spēlēs izcīnīja trīs uzvaras un piedzīvoja trīs zaudējumus.

Kā zināms, Agra Galvanovska vadītā "Barons"/LDz komanda noslēgusi līgumu ar amerikāni Klifordu Kolimonu, bet Karls Hips un Deriks Rolends ir uz pārbaudes laiku. Komandas sastāvā ir arī Artūrs Ausējs, Andris Epners, Salvis Mētra, Roberts Freimanis, Rolands Nārķis, Kristaps Dārgais un Dāvis Zonne. Tāpat ar "Barons"/LDz vienību pašlaik trenējas arī pieredzējušais latviešu basketbolists Armands Šķēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!