Foto: AFP/Scanpix

Tuvojoties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju pāreju termiņa beigām, nopietnas kļuvušas runas par maiņas darījumu starp Andra Biedriņa pārstāvēto Goldensteitas "Warriors" un Ņūorleānas "Hornets" komandām, vēsta ASV mediji.

"Warriors" komanda izrāda interesi par "Hornets" uzbrūkošo aizsargu Ēriku Gordonu, un gatavi apmaiņā pret viņu dot Kleju Tompsonu, kā arī spēlētāju ar lielu līgumu. "Warriors" komandai šobrīd neizdevīgākie līgumi ir Andrim Biedriņam un Ričardam Džefersonam, kuri nākamo divu sezonu laikā saņems attiecīgi 18 un 21 miljonus dolāru (9,4 un 11 miljonus latu).

"Warriors" vienība Gordonu vēlas iegūt, jo viņš sevi četru sezonu laikā apliecinājis kā spēlētāju, kurš spēj gūt punktus un ar augstu procentu izpildīt tālmetienus. Tā kā "Warriors" šosezon, visticamāk, iekļūs izslēgšanas spēlēs, pieredzējis spēlētājs varētu noderēt, tomēr ilgtermiņā ieguvēji būtu "Hornets", jo Tompsons, kuram šīs ir otrais gads NBA, šosezon strauji progresējis.

Ouklendas komandai šis darījums pievilcīgs ir arī tāpēc, ka tā ir iespēja atbrīvoties no Biedriņa vai Džefersona līgumiem.

Tomēr Gordons pēdējās divās sezonās ir mocījies ar savainojumiem, un viņam ir tā sauktais "maksimālais līgums", kas "Warriors" vadībai nav tik saistoši. Ja "Hornets" darījumā vēlēsies iekļaut arī "Warriors" pirmgadnieku Harisonu Bārnsu, paredzams, ka maiņa nenotiks.

Šajā sezonā Gordons savainojumu dēļ piedalījies tikai 19 spēlēs, kurās vidēji guvis 16,6 punktus, izdarījis 2,7 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 1,5 bumbas zem groziem, kamēr Tompsons šīs sezonas 53 spēlēs vidēji guvis 16,4 punktus, izdarījis 2,3 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 3,9 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Biedriņš 43 spēlēs šosezon vidēji guvis 0,6 punktus un izcīnījis trīs atlēkušās bumbas, bet Džefersons 34 spēlēs vidēji izcēlies ar 3,8 punktiem un 1,6 atlēkušajām bumbām.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Warriors" ar 31 uzvaru 54 mačos ir sestajā vietā, kamēr "Hornets" ar 19 uzvarām 55 spēlēs ir 13.vietā tajā pašā konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!