Foto: F64

Latvijas basketbola kluba "Ventspils" aizsargs Rihards Lomažs guvis smagu savainojumu, kura dēļ viņš laukumā nevarēs iziet diezgan ilgu laiku.

Lomažs savainojumu guva "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē pret "Valmiera"/ORDO komandu. Veiktajās pārbaudes Lomažam ir konstatēts ceļgala locītavas krustenisko saišu plīsums. Pagaidām komanda vēl neziņo, aptuveni cik ilgi viņš nevarēs spēlēt.

Parasti atlabšana no šāda savainojuma ilgst no pusgada līdz deviņiem mēnešiem, bet ir gadījumi, kad spēlētājs nevar spēlēt vēl ilgāk.

Aizvadītajā vasarā Lomažs bija pārliecinošs U-20 izlases līderis Eiropas čempionātā (vidēji 26 minūtes, 15,6 punkti), bet šajā sezonā BK "Ventspils" komandā viņš kļuva par stabilu rotācijas spēlētāju. Viņš vidēji mačā Latvijas līgā guva 7,7 punktus, izdarīja 2,1 piespēli un izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas, bet FIBA Čempionu līgā viņa kontā 4,4 punkti, 1,9 atlēkušās bumbas un 1,1 piespēle.

Latvijas Basketbola savienības (LBS) "Gada balvas 2016" pasākumā Lomažs tika atzīts par gada cerību.

Līdz ar to BK "Ventspils" komandā situācija ar savainotajiem spēlētājiem ir ļoti nepatīkama, jo komandas lazarete ir diezgan pilna.

"Godīgi sakot, ir neliels izmisums. Kā jauna spēle, tā mīnus viens spēlētājs. Diemžēl, bet Lomažs šobrīd nav vienīgais, kurš ir savainots. Ar lielākām vai mazākām jautājuma zīmēm ir vēl vesela virkne spēlētāju, bet jau trešdien mums ir FIBA Čempionu līgas spēle Oldenburgā," teica BK "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics. "Mums pilnīgi veseli ir tikai astoņi spēlētāji, bet uz iesildīšanos jābūt vismaz desmit. Līdz ar to uz Vāciju brauks arī Māris Gulbis un Kristaps Janičenoks. Vai viņi spēlēs, nudien nezinu. Kas būs ar Mbodžu, arī nezinu. Viņam ceturtdien tiks veiktas pārbaudes un tad arī domāsim, ko darīt tālāk. Plus vēl Andrejs Gražulis, kurš labākajā gadījumā varēs atsākt spēlēt tikai aprīlī… Nav patīkama situācija, nav. Redzot, kāda ir situācija ar sastāvu, gribam vai negribam, bet esam sākuši apzināt brīvo spēlētāju tirgu un ir arī šādas tādas iestrādes. Kādas, par to pāragri vēl runāt, bet pati dzīve mums ir piespiedusi šādi rīkoties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!