Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Klīvlendas "Cavaliers" izdevies aizmainīt saspēles vadītāju Kairiju Īrvingu, kurš tagad pārcelsies uz Bostonas "Celtics", pretī saņemot Aizeju Tomasu, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Jau vēstīts, ka Īrvings šajā vasarā izteica vēlmi pamest "Cavaliers" komandu, jo viņš vairs nevēlas spēlēt Lebrona Džeimsa ēnā. Otrdien Klīvlendas komandas vadība veica negaidītu maiņas darījumu ar "Celtics".

"Cavaliers" no "Celtics" par Īrvingu saņēma citu saspēles vadītāju Tomasu, uzbrucēju Džeju Krauderu, centra spēlētāju Anti Ziziču, kā 2018. gada NBA drafta pirmās kārtas izcēli. Savukārt "Celtics" ieguva tikai Īrvingu.

Īrvings četras reizes piedalījies NBA Zvaigžņu spēlē, bet pagājušajā sezonā viņš bija viens no "Cavaliers" komandas galvenajiem vilcējiem, regulārajā čempionātā vidēji gūstot 25,2 punktus un izdarot 5,8 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņam vidēji spēlē 25,9 punkti 5,3 rezultatīvas piespēles.

Tomass divas reizes piedalījies NBA Zvaigžņu spēlē, bet pērn "Celtics" rindās viņš vidēji sameta 28,9 punktus un izdarīja 5,9 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas spēlēs viņa kontā 23,3 punkti un 6,7 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!