Foto: DELFI.ee
Latvijas basketbola speciālists Guntis Endzels karjeru turpinās Ukrainas basketbola līgas klubā Dņeprodzeršinskas "Dņipro-AZOT", pastāstīja trenera aģents Raivis Ušackis.

"Dņipro-AZOT" komanda svētdien galvenā trenera amatā apstiprināja lietuvieti Andrju Prokuraiti, bet Endzels pirmdien kļuvis par viņa palīgu.

Latvijas speciālists sadarbību ar Ukrainas klubu noslēdzis līdz šīs sezonas beigām.

Kā ziņots, nedēļas nogalē Endzels pēc abpusējas vienošanās atstāja "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandu "Liepāja"/"Triobet", bet viņa vietā amatā stājās Kaspars Mājenieks.

Par pagājušās sezonas trešā spēcīgākā kluba galveno treneri Endzels tika apstiprināts jūnija vidū.

Savukārt pagājušajā sezonā Endzels trenēja LBL pirmajā divīzijā spēlējošo Latvijas U-18 izlasi, savukārt šovasar ar to piedalījās Eiropas čempionātā, kas notika Latvijā un Lietuvā, izcīnot sesto vietu.

Karjeras laikā Endzels vairākus gadus bijis otrais treneris komandās "Brocēni", LMT un "Skonto". 2004.gadā viņš bija arī "Skonto" galvenais treneris, no 2006. līdz 2009.gadam - "Ķeizarmeža" galvenais treneris, bet no 2009. līdz 2011.gadam - "Ventspils" kluba otrais un galvenais treneris.

Klubos ārpus Latvijas Endzels līdz šim nav strādājis.

Endzels pievienosies Latvijas treneru leģionam Ukrainā - Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis vada Kijevas "Budiveļņik" vienību, Agris Galvanovskis un Artūrs Štālbergs trenē "MBK Mykolaiv" vienību, bet Kārlis Muižnieks vada Krivojrogas "Krivbasbasket".

Ukrainas čempionātā pašlaik līderpozīcijā ar 11 panākumiem 14 spēlēs atrodas Južnijas "Himik", bet no Latvijas speciālistu klubiem "Budiveļņik" ieņem trešo vietu ar 11 uzvarām 15 mačos, "Krivbasbasket" ir astotie ar septiņiem panākumiem 15 cīņās, "MBK Mykolaiv" vienība ar piecām uzvarām desmit mačos atrodas desmitajā vietā, bet tai uzreiz seko "Dņipro-AZOT" komanda, kas tikusi pie četrām uzvarām 14 spēlēs.

Ukrainas čempionātā šosezon piedalās 14 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!