Foto: F64

Latvijas vicečempioniem basketbolā "VEF Rīga" vajadzēja uzvarēt VTB Vienotās līgas spēli ar Kazahstānas komandu "Astana", tomēr neizdevās visu dueli aizvadīt vienlīdz labi, pēc dueļa atzina komandas galvenais treneris Jānis Gailītis.

Sestdien aizvadītajā spēlē "VEF Rīga" viesos zaudēja ar rezultātu 64:66, piedzīvojot pirmo neveiksmi šajā sezonā. Vēl pēdējās ceturtdaļas trešajā minūtē rīdzinieki bija vadībā ar 58:49, taču atlikušajā laikā guva tikai sešus punktus.

"Neizpildījām spēles plānu - zaudējām cīņu zem groziem un pāris spēlētāji šodien darbojās ļoti pasīvi," pēc dueļa pauda latviešu speciālists. "Mums vajadzēja uzvarēt, tomēr nespējām visu spēli aizvadīt vienlīdz augstā līmenī."

""VEF Rīga" ir pieredzējusi komanda ar labu ķīmiju," "Astana" galvenais treneris Iljs Papateodors uzsvēra, ka duelis bija ļoti grūts. "Pirmajā pusē mums bija problēmas aizsardzībā, turklāt viesi arī labi pielāgojās mūsu uzbrukumiem. Lielajā pārtraukumā pārspriedām mūsu darbības un nolēmām būt agresīvāki aizsardzībā. Tikām ar to galā un guvām pelnītu uzvaru."

"VEF Rīga" Vienotās līgas sezonu sāka ar negaidītu uzvaru 76:73 pār Maskavas apgabala "Himki" basketbolistiem, bet "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonas pirmajās spēlēs rīdzinieki četros mačos tikuši pie četrām uzvarām. Savukārt "Astana" Vienotās līgas sezonu sāka ar uzvaru pār Saratovas "Avtodor", kam sekoja zaudējumi spēcīgajiem Kazaņas "Unics" un Maskavas CSKA basketbolistiem.

Skaitot uzvaru un zaudējumu attiecību, "VEF Rīga" ar vienu panākumu divos mačos pašlaik kopvērtējumā ieņem sesto vietu starp 13 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!