Foto: Publicitātes foto

Panākumu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā sestdien izcīnīja "Jēkabpils" komanda, kas ar 78:73 (27:20, 18:18, 16:21, 17:14) savā laukumā pārspēja kopvērtējuma vicelīderus "Liepāja"/"Triobet".

Kaut lielāko daļu mača cīņa ritēja līdzīgi, pēdējās piecās minūtēs "Jēkabpils" vairs vadību neatdeva, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju savā laukumā.

Uzvarētājiem ar 20 punktiem izcēlās Pāvels Veselovs, bet 16 punktus pievienoja Rinalds Sirsniņš.

Tikmēr liepājniekiem 18 punktus iemeta Mareks Jurevičus, bet viņam ar 17 punktiem un 12 bumbām zem groziem palīdzēja Edgars Zeļonis.

Kā ziņots, nupat abas komandas savā starpā tikās arī Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfinālā, liepājniekiem izcīnot divus panākumus.

Kā ziņots, vēl vienā mačā sestdien "Valmieras" komanda ar rezultātu 93:73 (20:19, 31:15, 20:18, 22:21) izbraukumā droši pieveica "Saldus" vienību.

Uzvarētājiem ar attiecīgi 18 un 14 punktiem rezultatīvākie bija amerikāņu leģionāri Sems Dovers un Džastins Hērts, bet ar 12 punktiem piebalsoja Kristaps Dārgais un Viktors Iļjins.

Tikmēr saldeniekiem ar 14 punktiem izcēlās amerikānis Prestons Medlins.

"Aldaris" LBL turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kurai ir 12 uzvaras 13 spēlēs, bet tai ar 17 panākumiem 22 mačos joprojām seko "Liepāja"/"Triobet". "VEF Rīga" ar sešiem panākumiem astoņās spēlēs ir trešajā vietā, "Jūrmala"/"Fēnikss" ar 14 uzvarām 21 cīņā seko ceturtajā pozīcijā, bet "Jēkabpils" ar 12 panākumiem 23 cīņās pakāpusies uz piekto vietu, apsteidzot "Barons"/LDz vienību, kuras kontā 22 cīņās ir 11 uzvaras.

"Jelgava" ar deviņām uzvarām 22 mačos joprojām atrodama septītajā vietā, turpinot cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs. Tai ar astoņiem panākumiem seko "Valmiera", bet "Latvijas Universitātes" (LU) un "Saldus" kontā ir attiecīgi piecas un četras uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā, visticamāk, tā arī neiesaistīsies, jo komandai joprojām nav atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!