Foto: F64

Pie grūtas uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā svētdien tika "Jūrmala"/"Fēnikss", kas izbraukumā ar 87:77 (16:19, 15:20, 25:18, 31:20) pārspēja "Barons"/LDz basketbolistus.

Jūrmalas komandas labā 24 punktus iemeta Edgars Jeromanovs, bet par diviem mazāk pievienoja Kristaps Mediss. Savukārt "Barons"/LDz sastāvā ar 16 punktiem izcēlās Džeisons Kalists un Roberts Freimanis.

Šo maču veiksmīgāk iesāka "Barons"/LDz basketbolisti, kuri pirmā puslaika gaitā spēja pārsniegt desmit punktu pārsvaru, bet pirmo puslaiku noslēdza ar astoņu punktu handikapu - 39:31. Otrajā puslaikā "Jūrmala"/"Fēnikss" vienībai izdevās izlīdzināt cīņas gaitu un jau pēc nepilnām piecām spēlētām minūtēm pārņemt vadību (47:46).

Duelis starp abu vienību basketbolistiem turpinājās punkts punktā, bet mazāk nekā trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Mediss ar precīzu tālmetienu panāca 78:71 par labu jūrmalniekiem. Neilgu brīdi vēlāk vēl par trim punktiem viesu pārsvaru palielināja Jeromanovs, bet "Barons"/LDz pēc šāda notikumu pavērsiena nespēja atgūties.

Abas komandas šosezon LBL vienu reizi jau bija tikušās, kad novembrī ar 79:76 panākumu viesos guva "Barons"/LDz.

Tikmēr turnīra pastarīšu duelī "Latvijas Universitāte" (LU) savā laukumā ar 90:86 (33:17, 16:27, 18:26, 23:16) pieveica "Ogre"/"Kumho Tyre".

LU sastāvā 16 punktus iemeta Jānis Eiduks, kamēr Ogres labā 20 punktus guva amerikānis Džūljuss Brukss.

Vēl nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām "Ogre"/"Kumho Tyre" atradās vadībā ar 84:79, taču turpinājumā viesi guva tikai divus punktus, kas LU ļāva atspēlēties un pēc tam gūt savu trešo uzvaru sezonā.

Šī abām komandām bija otrā tikšanās reize šosezon, bet pirms tam tās mērojās spēkiem vien pagājušā gada oktobrī, kad uzvaru mājās ar 93:82 guva Ogres vienība.

LBL turnīra tabulā līderi ar 15 uzvarām 18 mačos joprojām ir "Ventspils" basketbolisti, bet ar astoņiem panākumiem desmit mačos seko "VEF Rīga". Savukārt pa 13 uzvarām 18 cīņās guvušas "Liepāja"/"Triobet" un "Valmiera"/ORDO komandas.

Ar desmit panākumiem 17 mačos piektajā vietā atrodas "Jēkabpils". Deviņas uzvaras 18 mačos ir "Jūrmala"/"Fēnikss" rēķinā, kamēr pie pieciem panākumiem desmit spēlēs tikusi "Valka"/"Valga". Tikmēr astoto vietu ar septiņām uzvarām 18 spēlēs ieņem "Jelgava", bet pieci panākumi ir "Barons"/LDz. Turnīra tabulu ar trim panākumiem noslēdz "Ogre"/"Kumho Tyre" un LU basketbolisti.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!