Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu finālā iekļuva un par Rietumu konferences čempioniem kļuva Goldensteitas "Warriors", kas sērijas izšķirošajā, septītajā, spēlē ar rezultātu 96:88 savā laukumā pārspēja Oklahomasitijas "Thunder".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Warriors" pusfinālā uzvarēja ar 4-3, lai arī sērija laikā bija nonākuši iedzinējos ar 1-3. Tādējādi šī komanda kļuva par desmito NBA izslēgšanas spēļu vēsturē, kas spēja atspēlēties no šāda deficīta.

Uzvarētāju komandas labā 36 punktus guva Stefans Karijs, kurš realizēja septiņus tālmetienus un izdarīja arī astoņas rezultatīvas piespēles, bet 21 punktu pievienoja Klejs Tompsons.

Tikmēr "Thunder" rindās Kevins Durants sameta 27 punktus, kamēr Rasela Vestbruka kontā 19 punkti un 13 rezultatīvas piespēles.

Spēles pirmajā daļā "Thunder" komanda bija vadībā ar pāris punktu pārsvaru, pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar 24:19. Turpinājumā viesi palielināja savu pārsvaru līdz 12 punktiem, bet "Warriors" puslaika pārtraukumā devās ar rezultātu 42:48.

Trešajā ceturtdaļā "Warriors" piecu minūšu laikā panāca neizšķirtu rezultātu (54:54), bet tad turpināja izrāvienu, panākot 13 pārsvaru. Noslēdzošajā ceturtdaļā "Thunder" centās atspēlēties, bet tuvāk par piecu punktu deficītu netika, piedzīvojot sāpīgu zaudējumu.

"Warriors" NBA finālā spēlēs otro gadu pēc kārtas, arī šogad spēkojoties pret Klīvlendas "Cavaliers". Pagājušajā gadā "Warriors" svinēja uzvaru ar 4-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!