Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Basketbola zāle Bauskā, kur šodien "Ventspils" un "VEF Rīga" spēlētāji savā starpā aizvadīs "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta dueli, neatbilst mūsdienu standartiem un nav piemērota Latvijas basketbola līderu spēles organizēšanai, preses konferencē norādīja BK "Ventspils" prezidents, Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Lembergs vakar, tiekoties ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidentu Valdi Voinu, viņam paudis BK "Ventspils" neapmierinātību ar spēles norises vietu. "Bauskā zāle neatbilst nepieciešamajiem standartiem. Basketbola federācijai ir jābūt stingrākai par to, kur drīkst spēlēt Latvijas basketbola čempionāta spēles," atzina Lembergs.

"Divu vadošo klubu sacensībai ir jābūt notikumam basketbolā, tiem ir jābūt basketbola svētkiem, bet, ja tā notiek kādā pažobelē, tad tas nekādā veidā neveicina basketbola prestiža pieaugumu," norādīja BK "Ventspils" prezidents.

Kā ziņots, trešdien "Ventspils" un "VEF Rīga" spēlētāji Bauskā savā starpā aizvadīs "Aldaris" LBL regulārā čempionāta dueli. Abas komandas savā starpā LBL finālos tikušās jau iepriekšējās četras sezonas. Ja pirmajās trijās no šīm reizēm uzvarēja "VEF Rīga", iepriekšējā sezonā sērijā ar 4-1 labākā bija "Ventspils" komanda, tiekot pie sava devītā titula vēsturē un pirmā kopš 2009.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!