Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē svētdien izcīnīja "Latvijas Universitātes" (LU) komanda, kas ar 67:57 (10:20, 20:13, 20:10, 14:17) pārspēja "Barons kvartāls" vienību.

Pēc pirmās ceturtdaļas ar 20:10 vadībā bija izvirzījusies "Barons kvartāls" komanda, tomēr turpinājumā pretinieki viņiem spēja pietuvoties.

Pirms pēdējās ceturtdaļas jau ar 50:43 vadībā atradās LU vienība, bet tajā "Barons kvartāls" spēja pietuvoties līdz 55:57. Cīņas izskaņu gan daudz pārliecinošāk aizvadīja mājinieki un triumfēja ar 67:57.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 30 gūtajiem punktiem bija Žanis Peiners, bet ar 17 punktiem un 13 bumbām zem groziem izcēlās Kristaps Dārgais.

Savukārt "Barons kvartāls" vienībā ar 16 punktiem atzīmējās Salvis Mētra.

Šī bija LU komandas otrā uzvara trijās spēlēs, kas tai kopvērtējumā ļāva pakāpties uz trešo vietu, bet "Barons kvartāls" basketbolisti zaudējuši abos līdz šim aizvadītajos mačos, atrodoties devītajā vietā 11 komandu konkurencē.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

LBL čempionāta pamatturnīrs ilgs līdz nākamā gada 15.aprīlim, bet izslēgšanas spēles - no 16.aprīļa līdz 31.maijam.

Kā ziņots, "VEF Rīga" iepriekš piekrita dalībai LBL čempionātā ar nosacījumu, ka tai regulārajā sezonā būs jāizspēlē ne vairāk nekā divi apļi.

Pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!