Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pēc pēdējās pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Aigars Nerips atzina, ka turnīrs Čehijā parādīja gan komandas stiprās puses, gan kļūdas.

Kā ziņots, pēdējā pārbaudes spēlē Latvijas valstsvienība pārspēja Āzijas čempioni Ķīnu.

"Šodien fiziskais un arī psiholoģiskais spiediens no pretinieču puses bija pat lielāks nekā iepriekšējās spēlēs. Ķīnietēm bija auguma pārsvars visās pozīcijās, viņas par katru cenu gribēja izcīnīt pirmo uzvaru turnīrā," pēc mača izteicās Latvijas izlases galvenais treneris Aigars Nerips. "Labi, ka spēles gaitā divreiz "atsitāmies" no palieliem mīnusiem, bet slikti, ka tādos iekļuvām. Apstiprinājās, ka kaut ko varam izdarīt tikai ar maksimālu mobilizāciju un visu spēku koncentrēšanu. Tikko mazliet zūd modrība, pretinieces mūs var nospiest, kā tas notika sākumā un arī trešajā ceturtdaļā. Toties patīkami, ka komanda pat neveiksmīgās epizodēs nenolaiž rokas un spēja panākt lūzumu. Ja būtu mazliet precīzāk mests no brīvām pozīcijām, pārsvars beigās varēja būt mazliet lielāks."

"Kā jau teicu pirms spēles, uzvara pār Ķīnas izlasi mums nebija pašmērķis. Tomēr, spēlei ritot, nav iespējams nedomāt par rezultātu, un tas ietekmēja lēmumus. Kad pretinieces panāca pārsvaru, negribējās riskēt ar lielu zaudējumu. Kad panācām viņas un izrāvāmies priekšā, gribējās noturēt pārsvaru. Tāpēc vairāk paļāvos uz pamatspēkiem. Tomēr desmit spēlētājas deva savu ieguldījumu uzvarā - tā ir normāla rotācija," stāstīja Nerips. "Bieži spēlējām ar trim "mazajām", bez izteikta trešā numura. Šajā pozīcijā ķīnietēm bija ātras un veiklas spēlētājas, tāpēc mums vajadzēja upurēt auguma centimetrus, lai pretī būt tikpat mobilas basketbolistes. Maz spēlēja Anete Horeika, kurai patlaban ir sportiskās formas kritums. Tomēr zinu, ko viņa var izdarīt, un ceru, ka atlikušajās dienās atgūsies un palīdzēs komandai."

"Cīņā pie groza šoreiz zaudējām, tomēr 36:39 nebija nekāda traģēdija, ņemot vērā pretinieču augumu pārsvaru. Patiesībā šajā elementā visās trijās spēlēs esam noturējušies apsveicami labi," teica treneris. "Sastāvā izmaiņas netiek plānotas. Laurai Auderei jau pateicu paldies par palīdzību sagatavošanās procesā. Rīgā treniņos piedalīsies arī Dita Rozenberga, tomēr, ja vien negadīsies nekas ārkārtējs, uz Eiropas čempionātu dosies 12 spēlētājas, kuras spēlēja Čehijā."

"Pēdējos treniņos īpašu uzmanību vērsīsim uz spēles disciplīnu uzbrukumā, kas sašķobās stresa situācijās. Paskatīsimies video, kopā paanalizēsim kļūdas un centīsimies tās labot," par pēdējo gatavošanos Eiropas čempionātam stāstīja Latvijas treneris. "Ar savu sniegumu pārbaudes spēlēs, iespējams, esam pārsteiguši dažādus prognožu rangu tabulu veidotājus, radot iespaidu, ka Latvijas komanda ir stiprāka, nekā likās pirms mēneša. Taču īsto rangu tabulu redzēsim Francijā. Pārbaudes spēles atšķiras no Eiropas čempionāta - tur būs cita spriedze un atbildība. Tonis ir uzņemts labi, taču nesasapņosimies, bet centīsimies darīt savu darbu."

Eiropas čempionāts no 15. līdz 30.jūnijam risināsies Francijā. Apakšgrupu turnīrā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm. Pēc apļa turnīra trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā. Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs piekto reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!